Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Новини

Дата: від до Скинути

Соціальний захист - спільними зусиллями.

Соціальний захист - спільними зусиллями.

Для кожного з нас, а особливо для людей поважного віку, одним з найважливіших факторів нашого життя є потреба бути захищеними, а особливо в громадському правопорядку.

14:25 06.11.2019

На зустрічі керівників громад Луганської області з представниками Асоціації ОТГ України

На зустрічі керівників громад Луганської області з представниками Асоціації ОТГ України

25 жовтня на базі Луганського ЦРМС відбулась зустріч керівників громад Луганської області з представниками Асоціації ОТГ України. Під час зацікавленого діалогу, у якому взяли участь заступник голови асоціації Тарас Добрівський, голова її регіонального відділення Демид Палагно, Інна Білик, модератор секторальної платформи асоціації, керівник Луганського ЦРМС Ігор Агібалов та радники Центру. Серед тем обговорення – майбутній територіально-адміністративний устрій України, нові критерій визначення спроможності ОТГ і рівень відповідності цим критеріям громад Луганщини. - Це дещо інсайдерська інформація, та ми маємо бути готовими до того, що правила існування громад будуть постійно трансформуватися, - підкреслив Добрівський, - Втім, вже зараз ви маєте змогу оцінити ваші позиції, можливі ризики та вжити заходів, що підвищать спроможність ваших ОТГ. Окрім того, обговорили й такі болючі теми, як реалізація у громадах освітньої та медичної реформ, котрі відбуваються паралельно із реформою децентралізації. - Програма «U-LEAD з Європою», згідно з якою працює Луганський центр розвитку місцевого самоврядування, підтримує луганські громади щодо створення повноцінних мереж надання життєвих послуг населенню, - зазначає Ігор Агібалов, - Наразі відбувається складний процес передачі спільного майна районів на баланс об’єднаних громад, в його ході ОТГ стикаються з багатьма перепонами. Ми зацікавлені, аби і медична, і освітня сфера продовжували функціонувати у штатному режимі, а не у кризовій ситуації. За результатами обговорення голови громад вирішили підготувати спільну заяву та донести її до широких кіл громадськості та керівництва області щодо того, яким має бути майбутнє нашої території. «Здоровий глузд та логічність надання якісних адміністративних та інших послуг має стати основним посилом для успішної реалізації реформи децентралізації», наголосили присутні

20:52 27.10.2019

"У кожній людині сонце, тільки дайте йому світити!"

"У кожній людині сонце, тільки дайте йому світити!"

У Троїцькому ліцеї завершено роботу над проектом місцевого розвитку "У кожній людині сонце, тільки дайте йому світити". Результатом роботи стало придбання українських національних костюмів, сценічного взуття, цифрової фотокамери, мікшерного пульту, аудіо системи, мікрофонів. Учні та вчителі дякують за допомогу у співфінансуванні селищній раді та всім небайдужим мешканцям громади!

14:26 24.10.2019

Ігротека у Новознам`янській гімназії

Ігротека у Новознам`янській гімназії

22 жовтня педагоги Будинку школярів прийняли участь у Дні служб Троїцької ОТГ, який відбувся на базі Новознам`янської гімназії. Для учнів закладу та вихованців дитячого садка було проведено розважально-ігрову програму «Дари осені». Діти із великим задоволенням приймали активну участь у різноманітних іграх та естафетах.

14:16 24.10.2019

Співпраця з проєктом Houses

Співпраця з проєктом Houses

17 жовтня в приміщенні Троїцької бібліотеки відбулася зустріч ініціативної групи з представником проекту Houses щодо питання створення спроможних ОСББ на території громади. Розглядали питання зі створення ОСББ, принципів їх роботи та співпраці з проектом Houses. Дякуємо Svitlana Vasylenko за змістовну та дуже цікаву зустріч!

10:58 18.10.2019

Козацькому роду нема переводу!

Козацькому роду нема переводу!

12 жовтня в Аношкинській бібліотеці до Дня захисника України та Дня українського козацтва відбулася історична гра-ринг «Козацькому роду нема переводу!» . У заході взяли участь учні Тополівського ліцею. У ході гри відбулася вікторина, учасники якої отримували запитання, які стосувалися історії України, історії виникнення Запорізької Січі, видатних гетьманів і отаманів, символів і атрибутів влади козаків. За кожну правильну відповідь діти отримували один бал. Юнаки та дівчата занурились в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби. Вікторина проходила бурхливо, охочих відповідати було занадто, сперечалися за підказки. Перемогу одержав учень 7 класу Дрога Михайло, друге місце посіла учениця 11 класу Кущієнко Євгенія, трете – учениця 9 класу Сопіна Настя. Переможці отримали нагороду, і всі учасники гри отримали призи. Для відвідувачів бібліотеки також була оформлена книжково-ілюстративна виставка, присвячена захисникам Вітчизни та героїчному минулому українського козацтва.

14:14 15.10.2019

"Будьмо достойні козацького роду!"

"Будьмо достойні козацького роду!"

Гарний осінній день, багатий, щедрий, різнокольоровий зібрав читачів Бабичівської бібліотеки на козацькі розваги «Будьмо достойні козацького роду» Відгомоніли століття з того часу, як в пониззі Дніпра, за його порогами, мужні і волелюбні лицарі заснували Запорізьку Січ. А пам’ять живе. Тому з метою виховання пошани до історичного минулого, допомогти дітям осмислити свою особистість як частину великого українського народу, морального та фізичного загартовування дітей значну частину козацьких розваг скадали спортивні змагання: Дух змагання та дружби, бажання ставати кращими, сильнішими об'єднували маленьких козачат. У такі моменти усвідомлюєш, що патріотизм – це звичайний стан повсякденного життя, це шанобливе ставлення до звичаїв і традицій, це гаряче почуття свого людського й національного обов'язку. Родзинкою свята для дітей був козацький куліш.

14:05 15.10.2019

До кінця року в Троїцькій селищній раді будуть створені наглядова та піклувальні ради

До кінця року в Троїцькій селищній раді будуть створені наглядова та піклувальні ради

    До кінця року в Троїцькій селищній раді будуть створені наглядова та піклувальні ради, які стануть засобами контролю громадськості за діяльністю закладів освіти та медицини.      Про це йшлося під час тренінгу «Антикорупційні механізми в освіті та охороні здоров`я», який відбувся 08-10 жовтня 2019 року в місті Святогірськ Донецької області.     Учасниці тренінгу, а це представниці закладів освіти, медицини, селищної ради, розробили покроковий план створення піклувальних рад закладів освіти та наглядової ради в КНП «Троїцький ЦПМСД».      «Пропонуємо в селах створювати одну наглядову раду і для гімназії, і для садочка», - говорить Алла Вакуленко, голова громадської організації «Воєводська скринька». Ця пропозиція була підтримана всіма учасницями тренінгу, як і пропозиція, що до складу піклувальних рад слід залучати не тільки батьків учнів, а й депутатів та старост по округах.      Тренінг проведено в рамках проекту «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» (UCCCT), який виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) разом з партнером-виконавцем Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» .   

09:38 15.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь