A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

На підтримку ветеранів громади Луганщини передбачили 29 мільйонів гривень

Дата: 13.04.2024 09:35
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

На підтримку ветеранів громади Луганщини передбачили 29 мільйонів гривень

Очільник Луганщини Артем Лисогор долучився до тематичної панельної дискусії «Політика Героїв та підтримки ЗСУ» в рамках форуму «Життя регіонів в умовах воєнного часу».

Не зі слів експертів, а з власного бойового досвіду, набутого на Луганщині, та постійного спілкування із військовими, він знайомий із проблемами, які найбільше турбують Захисників України. І тих, які вже мають статус ветеранів, і тих, хто наразі захищає країну.

«Військові та ветерани сьогодні користуються найвищим авторитетом у громадян України. І саме від нашого вміння фахово розв’язувати їх проблеми та залучати до цього потенціал державних органів, місцевого самоврядування та громадянського суспільства залежить результат інтеграції та реабілітації ветеранів цієї війни», - зазначив Артем Лисогор.

Слід відзначити, що з питаннями інтеграції ветеранів у цивільне життя Луганщина зіткнулась, ще з 2014 року.

До початку повномасштабного вторгнення у 2022 році на вільній території області налічувалось 17 активних громадських об’єднань ветеранів АТО/ООС обласного, районного та місцевого рівнів, які об’єднували понад тисячу членів ветеранського руху. Найбільш активні організації діяли у Лисичанську, Попасній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Сватовому, Станиці Луганській, Старобільську.

Багато ветеранів Луганщини після початку повномасштабної війни знову пішли на фронт, а деякі пожертвували власним життям заради України – Андрій Трощий з Рубіжного, Віктор Ложка з Попасної.

Ветерани завжди виступали відповідальною та активною громадською силою, яка охоче залучалась до ініціатив обласної влади у сфері національно-патріотичного виховання, зміцнення обороноздатності, вирішення питань соціального захисту та розвитку територіальних громад.

Тож принципи «Нової ветеранської політики», озвучені минулоріч на форумі ветеранів «Україна. Захисники. Майбутнє» у Києві, вже частково працювали на Луганщині.

Над стимулюванням економічної активності ветеранів та забезпеченням можливості пільгового вступу до наших вишів відповідні структури працюють вже сьогодні.

Особлива увага приділяється реабілітації колишніх військовослужбовців: Рубіжанською, Лисичанською та Сєвєродонецькою громадами створені три сучасних реабілітаційних центри.

На рівні громад області діють 22 програми, які передбачають виділення 29 мільйонів гривень на підтримку військовослужбовців, ветеранів та їх родин.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь