A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Голокост на Луганщині: не забудемо, не пробачимо. Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела онлайн-захід до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Дата: 27.01.2024 08:00
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Голокост на Луганщині: не забудемо, не пробачимо

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела онлайн-захід до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Фото без опису

У своїй промові вона наголосила: «За період Голокосту на території України нацистами було знищено майже 1,5 мільйона українських євреїв. Це наш спільний біль, який сповнює серця скорботою та гіркотою історію України та Ізраїлю».

Та додала: «Сьогодні українці на окупованих росією територіях так само, як і євреї у 30-х та 40-х роках, зазнають утисків, депортуються та стають жертвами кривавого насилля. В українські міста завозяться представники багаточисельних народів імперії. Це все є ознаками спланованого етноциду українського народу».

Фото без опису

На території Луганської області є місця масових страт євреїв нацистами під час Другої світової війни. На місці розстрілу близько 3000 мирних жителів Луганська – дітей, жінок та чоловіків у листопаді 1943 року, Україна створила меморіальний комплекс «Не забудемо, не простимо» (у районі Гострої Могили). До 2014 року біля меморіального комплексу щорічно відбувались обласні заходи у пам’ять жертв Голокосту.

Ще один меморіальний знак знаходиться у Лисичанську, який було встановлено за ініціативи єврейської громади міста 30 серпня 2013 року в районі міського кладовища.

Обидва ці пам’ятні місця перебувають зараз на тимчасово окупованій рф території Луганської області.

Пам'ять про загиблих жива, її неможливо знищити, вона слугує нагадуванням для живих про ті жахливі події минулого століття та, на жаль, для декого із рф вона не стала засторогою сьогодення. Про це свідчать звірства агресора в Ірпені, Бучі, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях.

Віддаючи данину пам’яті жертв нацизму, закликаємо усіх людей доброї волі до взаємної поваги та порозуміння. Зробимо все можливе, щоб найбільші суспільні цінності – свобода, гуманізм, мир та злагода – завжди панували в Україні та світі.

До заходу долучилися головний рабин Луганської області Шалом Гопін, представники єврейських громадських організацій Луганської області на чолі із заступником директора Луганського обласного благодійного фонду «ХЕСЕД НЕР» Діаною Головіною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь