A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Співпраця Служби у справа дітей Троїцької селищної ради з СУ ГУНП в Дніпропетровській області під час  проведення допиту, опитування дітей за методикою «Зелена кімната» в умовах збройного конфлікту.

Дата: 27.11.2023 09:05
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

Співпраця Служби у справа дітей Троїцької селищної ради з СУ ГУНП в Дніпропетровській області під час  проведення допиту, опитування дітей за методикою «Зелена кімната» в умовах збройного конфлікту.

З метою запобігання повторної травматизації психіки дитини в ході слідчих дій за допомогою спеціальних методик та створення психологічно комфортної атмосфери для виявлення та протидії випадкам сексуального насильства щодо дітей, спеціалісти служби у справах дітей Троїцької селищної ради активно співпрацюють та залучаються правоохоронними органами та структурами системи правосуддя до ведення допиту/опитування дітей за методикою «Зелена кімната».

«Зелена кімната» – це спеціально організована система заходів, що має на меті забезпечити законність, гуманність та ефективність кожного рішення щодо дитини, яка потрапила у конфлікт із законом чи перебуває у контакті із законом.

Відповідно до ст. 71 КК України, спеціалістом у кримінальному провадженні є особа, яка володіє спеціальними знаннями та навичками і може надавати консультації та висновки під час досудового розслідування. Спеціаліст може бути залучений для надання допомоги під час досудового розслідування сторонами кримінального провадження.

Коли діти стають учасниками провадження, вони переживають напруження, тривогу, страх, почуття вини та сорому і, як правило, не розуміють мету провадження, не знають юридичних термінів і своїх прав у провадженні, їх лякає незнайома ситуація та люди.

Фото без опису

Діти – це особливі учасники провадження через свій розвиток, когнітивні навички, залежність від тих, хто їх виховує, і пережиту жорстокість. Умови і характер провадження також впливають на свідчення дітей, а тому дуже важливим стає планування і підготовка до бесіди з дитиною для того, щоб отримати достовірні відомості, необхідні для розслідування злочину і недопущення повторного травмування дитини.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь