Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Правила поводження з продуктами та посудом, які зазнали підтоплення

Дата: 19.06.2023 10:10
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Правила поводження з продуктами та посудом, які зазнали підтоплення

Після підтоплень у помешканнях і погребах залишилися харчові продукти, які контактували з водою. Міністерство охорони здоров’я попереджає, що така їжа потребує обережного використання.

У першу чергу необхідно викинути продукти з незвичним запахом, кольором чи текстурою, у картонній або не захищеній від води упаковці та з негерметичною кришкою. А також домашні закрутки чи консерви з ознаками іржі та деформованими кришками.

Крім того, варто позбутися харчів, які були щільно закриті, але при відкриванні з них почала виливатися рідина або піна.

Кухонний посуд та прибори обов’язково слід очистити та продезінфікувати.

Для цього необхідно:

• вимити все гарячою водою з мийним засобом;

• промити чистою безпечною водою. Це може бути бутильована вода, привізна або очищена спеціальними засобами;

• облити предмети окропом та витерти насухо.

Зверніть увагу. Якщо ви підозрюєте, що затоплення могло зіпсувати систему електро- чи газопостачання або піч, не готуйте вдома, доки не отримаєте висновок спеціаліста.

Докладніше про те, що робити з продуктами, які контактували з водою під час затоплення, – за посиланням - https://moz.gov.ua/.../harchovi-produkti-scho-zaznali...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь