A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

КНП «Троїцьке ТМО» щодо Дня Донора

Дата: 14.06.2023 13:00
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. В перекладі з латинської мови слово «донор» означає «дарувати». Медичний заклад КНП «Троїцьке ТМО» зазначити подяку усіма донорам України добровільним неоплачуваним донорам за їхній благородний вчинок та порятунок життя людей, що потребують переливання донорської крові та/або її компонентів.

Лікарі КНП «Троїцьке ТМО» інформують пацієнтам, що регулярне донорство подовжує життя в середньому на 5 років та є профілактикою захворювань серцево-судинної системи і знижує ризик захворіти на рак. Здача 450 мл крові стимулює кістковий мозок виробляти нові здорові клітини крові.  Це свого роду оновлення організму. Регулярне донорство знижує ризик гемахроматозу – це набута або спадкова хвороба, при якій організм засвоює забагато заліза. також здача крові знижує кількість заліза в організмі та встановлює його природній рівень, попереджаючи цироз печінки, печінкову недостатність, нерегулярні серцеві ритми, хвороби підшлункової залози. Донорство допомагає худнути . Звісно, ніхто не скасовував фізичну культуру та спорт, але активне кровотворення та здорова донорська дієта сприяють нормалізації ваги. А це, у свою чергу, знижує ризик серцевих хвороб. Кров – це найцінніше з того, що людина може дати іншій людині. Це дар життя. Ваше рішення здати кров може врятувати життя або навіть кілька життів в тому випадку, якщо з вашої крові будуть виділені окремі компоненти – еритроцити, тромбоцити та плазма, які можуть бути використані окремо для пацієнтів з певними захворюваннями.

Потреба в донорській крові в умовах сьогодення виникає як у цивільного населення, так і у наших захисників та захисниць. Здаючи кров, донор надає шанс на життя та робить свій безцінний внесок у добру справу.

 

З повагою, КНП «Троїцьке ТМО»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь