A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Виставка живопису «Троїцькі майстри пейзажу»

Дата: 11.04.2023 09:15
Кількість переглядів: 86

Нет описания фото.

Пропонуємо дистанційне знайомство з художниками, які взяли участь у виставці. Сьогодні це майстрині живопису. Творчість кожної з цих жінок самобутня. Об’єднує їх талант і прагнення творити своїми руками прекрасне.

Потєряхіна Євгенія Володимирівна народилася в селі Новознам’янка і все життя присвятила йому, навчаючи дітей. Освіту отримала в Луганському педагогічному інституті імені Т.Г. Шевченка.

Робота в школі, тим більше в сільській, вимагає від людини повної віддачі сил, вміння власними руками створити затишок, бути оформлювачем, навчати дітей відчувати і цінувати прекрасне.

Все це легко вдавалося талановитій жінці.

Малювати любила ще з дитинства. Робота зобов’язувала бути художником-оформлювачем, але займатися живописом настільки, наскільки було бажання, не вистачало часу.

Лише коли вийшла на пенсію, отримала змогу вільний час наповнити творчістю.

Наскільки самобутньою, талановитою художницею вона стала, наші відвідувачі вже мали змогу побачити. Невеличку колекцію її натюрмортів ми презентували в музейній Арт-студії.

Цього разу маєте можливість насолодитися майстерністю пейзажного живопису Євгенії Володимирівни. Відчуйте живий трепет природи, поетичну виразність на полотнах художниці.

У величі природи криється віра в життя, в перемогу щастя і справедливості. Образ природи життєстверджуючий. Все це викликає тихе захоплення і бажання надовше зупинитися біля полотна.

Картини: «Самый лучший день. Родной дом. Село Новознаменка», «Летняя тропинка» (копия)

Старостенко Тетяну Миколаївну Бог обдарував багатьма талантами. Вона кандидат філологічних наук, займається науковою працею, є автором багатьох наукових робіт. Займається викладацькою роботою у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С.Сковороди.

Ще коли Тетяна навчалася в Троїцькій гімназії, писала вірші, картини. Маючи до цього талант, багато самостійно працювала над його вдосконаленням. Ще студенткою працювала в газеті Харківської юридичної академії імені Ярослава Мудрого і в 2007 році стала Журналістом року міста Харкова і лауреатом області. В 2012 році її роман «Аквамарин для Водолеї» зайняв перше місце і був відзначений дипломом міжнародної літературної українсько-німецької премії імені Олеся Гончара. Брала участь у Міжнародних письменницьких програмах в США та Китаї.

За іншими справами майже не залишалося часу для живопису. Як знати, можливо, колись ми знатимемо Тетяну Старостенко й як відому художницю.

Витончено-поетичне бачення навколишнього світу дозволяє їй відчути і передати фарбами характер природи, її унікальність навіть у буденності. Її сюжети – результат спостереження реального світу, часткою якого відчуває себе художниця.

Картини: «Міський пейзаж», «На Бабичевому», «Осінь»

Козюра Оксана Володимирівна – художниця з села Тополі. Зараз мешкає з родиною в Києві. Оксана має чималенький досвід живописної роботи, спробувала себе в багатьох напрямках творчої діяльності. Вона і майстер станкового живопису, і художник - модельєр, і художник по костюмах. Особливо близьким і захоплюючим напрямком в роботі майстрині є створення вічного - ікон. Її роботу можна побачити в храмах села Покровське та в селищі Троїцьке.

Талановита художниця використала всі можливості столичного міста, щоб вдосконалити і поширити свої навички. Навчалася в Іконописній школі Києва, Майстерні художника сцени, працювала в музичному театрі «Київ» в якості майстра по костюмах. Отримала освіту в Київському державному інституті декоративно-ужиткового мистецтва.

Козюра (Константинова) Оксана – майстер різних жанрів. На виставці пейзажів її робота «Закат на Разводном», де вона створила чудовий, глибоко проникливий образ Троїцької природи, показавши її задушевну красу і виразність. Їй вдалося розкрити передвечірній стан природи, відтворивши любов і захват рідною природою.

Нет описания фото.Нет описания фото.

Нет описания фото.Нет описания фото.

Нет описания фото.Нет описания фото.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь