Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про запуск 59-го україномовного аудіогіда у світі. Відтепер українська мова доступна на автобусних і човнових екскурсіях Копенгагеном Hop-оn Hop-оff.

Дата: 03.04.2023 15:10
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про запуск 59-го україномовного аудіогіда у світі. Відтепер українська мова доступна на автобусних і човнових екскурсіях Копенгагеном Hop-оn Hop-оff.

Фото без опису

Це вже другий україномовний аудіогід у Данії. У квітні 2021 року відбувся запуск аудіогіда в Музеї національної історії в замку Фредеріксборг. Нині такі аудіоекскурсії працюють у 38 країнах світу. Проект реалізується з ініціативи Олени Зеленської.

«Знайти спільну мову». Так зазвичай кажемо ми, коли шукаємо діалогу. В діалозі зі світом Україна її вже знайшла. Це мова культури, історії. Мова розвитку й майбутнього», – зазначила перша леді з нагоди запуску аудіогіда в Данії.

Аудіоекскурсію впровадили завдяки плідній співпраці Посольства України в Королівстві Данія.

Фото без опису

Лише минулого року український супровід з’явився, зокрема, в Національному музеї Чехії, у палаці Шенбрунн (Австрія),  в Історико-художньому заповіднику «Гобустан»  (Азербайджан),  у соборі Святого Мартіна (Словаччина), на автобусному туристичному маршруті Hop-on Hop-off в Осло (Норвегія), у Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» (Литва), у храмі Улувату на Балі (Індонезія), в Національному музеї Катару.

Впровадження українських аудіогідів – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка втілюється з 2020 року й триває під час російського вторгнення для підтримки української мови, культури, тимчасових переселенців з України в різних країнах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь