Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Сьогодні - Всесвітній день нирки. Нагадуємо, як про них піклуватись, щоб уникнути проблем зі здоров’ям та про маршрут пацієнта у випадку підозри на захворюванням нирок.

Дата: 09.03.2023 21:20
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

💙 Дотримуйтесь здорового способу життя: відмовтесь від куріння, дбайте про свій раціон, не забувайте про воду, будьте фізично активними. Детальніше про профілактику можна почитати тут https://bit.ly/3epNuI0.

💙 Періодично відвідуйте сімейного лікаря, навіть якщо не маєте скарг.

❗ Зверніться відразу до свого сімейного лікаря, якщо виник дискомфорт чи біль в ділянці попереку і ви не знаєте його причини.

➡ На захворювання нирок може вказувати зміна забарвлення чи кількості сечі. Проте, ці ж симптоми можуть бути пов’язані і з іншими недугами. Саме тому потрібно звертатися до лікаря загальної практики, яким є ваш сімейний лікар, терапевт чи педіатр. А не одразу до вузького спеціаліста. Лікар первинної ланки огляне, проконсультує, за потреби призначить додаткові обстеження, або випише направлення до нефролога, уролога чи іншого спеціаліста.

➡ Знайти медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за Програмою медичних гарантій, можна на сайті НСЗУ https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts

📱Також дізнатися, який заклад надає амбулаторну допомогу можна за номером контакт-центру 16-77. Щоб з’ясувати, чи є у закладі потрібні фахівці і обладнання, радимо зателефонувати безпосередньо у лікарню.

Також нагадуємо, що у Програмі медичних гарантій для лікування пацієнтів з хронічним захворюванням нирок п’ятої стадії передбачена послуга гемодіалізу в амбулаторних умовах. Детальніше про гемодіаліз ми розповідали тут https://bit.ly/30KWFuJ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь