A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Державна реєстрація шлюбу онлайн

Дата: 18.01.2023 10:00
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

Відповідно до частин першої – третьої статті 2️⃣8️⃣ Сімейного кодексу України🇺🇦 (далі – Кодекс), заява про реєстрацію шлюбу подається жінкою та чоловіком до будь-якого органу державної реєстрації актів цивільного стану за їхнім вибором. Заява про реєстрацію шлюбу🤵‍♂️👰‍♀️ подається жінкою та чоловіком особисто.

Згідно з статтею 3️⃣4️⃣ Кодексу, присутність нареченої та нареченого в момент реєстрації їхнього шлюбу є обов’язковою. Реєстрація шлюбу через представника не допускається.

☝️Для забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб в умовах воєнного стану, постановою Кабінету Міністрів України №2️⃣1️⃣3️⃣ від 7 березня 2022 було визначено особливий порядок державної реєстрації шлюбу, якщо один з наречених є військовослужбовцем Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки та працівників закладу охорони здоров’я.

Зокрема, врегульовано порядок проведення державної реєстрації шлюбу такої категорії осіб як у присутності обох наречених, одного з них, так і за їх відсутності.

🖥Приймання заяв на державну реєстрацію актів цивільного стану в режимі онлайн здійснюється через 👉вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

❌У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України ДП «НАІС», яке є технічним адміністратором вебпорталу, з 24 лютого 2022 тимчасово призупинило роботу Вебпорталу з метою недопущення будь-яких несанкціонованих дій з інформацією, що міститься в ньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь