A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 12.01.2022 16:18
Кількість переглядів: 368

Фото без описуСватівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області нагадує, що одним із напрямів діяльності Фонду соціального страхування України є відновлення здоров’я застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду.

Висока ефективність проведення медичної реабілітації може бути досягнута лише за умов обов’язкового дотримання основних принципів: раннього початку, безперервності, послідовності, наступності та повноти надання медичної допомоги хворим, індивідуального підходу та програмування відновного лікування.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності і спрямована на відновлення здоров’я працюючої особи та повернення її до суспільно-корисної праці, профілактику ускладнень хвороб та зменшення витрат на допомогу по тимчасовій непрацездатності.

Постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду (далі – Порядок № 39).

Правом на реабілітаційне оздоровлення за рахунок коштів Фонду може скористатись застрахована особа (яка сплачує та/або за яку сплачується ЄСВ) у разі настання страхового випадку в період роботи.

Підтвердженням потреби подальшого лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії. Після надання висновку ЛКК заклад охорони здоров’я інформує робочий орган виконавчої дирекції Фонду про потребу застрахованої особи (з урахуванням медичних показань та протипоказань) у подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із зазначенням профілю.

Представник робочого органу виконавчої дирекції Фонду прибуває в заклад охорони здоров’я та разом із хворим заповнює заяву про забезпечення реабілітаційним лікуванням. Для проведення реабілітаційного лікування застрахована особа самостійно може вибирати санаторно-курортний заклад, перелік яких у розрізі профілів медичної реабілітації оприлюднено для ознайомлення на офіційному вебсайті Фонду: http://www.fssu.gov.ua/.

Далі Фонд узгоджує із санаторієм, вибраним застрахованою особою, можливість прийому на реабілітаційне лікування та дату заїзду хворого. Після чого укладається тристоронній договір – між застрахованою особою, Фондом та санаторно-курортним закладом.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів.

За рахунок коштів Фонду відновлення здоров’я застрахованих осіб здійснюється за такими профілями медичної реабілітації: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація.

Слід зауважити, що на медичну реабілітацію також направляються застраховані особи, які перехворіли на COVID-19 та мають ускладнення, викликані цією хворобою, за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком № 39, зокрема кардіо-пульмонарна реабілітація та нейрореабілітація.

Зазначаємо, що лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу для застрахованої особи є безкоштовним, оскільки вартість стовідсотково відшкодовується за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Крім того, на весь період реабілітаційного лікування надається листок непрацездатності, який також оплачується за рахунок коштів Фонду.

Звертаємо увагу, що всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти на реабілітаційне лікування, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції та гарантують безпеку застрахованих осіб.

Протягом 2021 року Сватівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області було направлено на реабілітаційне лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів України 26 застрахованих осіб та 3 дітей у супроводі застрахованої особи.

Отримати консультацію та роз’яснення можна за телефоном (06471) 3-48-41 або за адресою: м. Сватове, пров. Заводський, 9 (Сватівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь