A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Увага Грип птиці

Дата: 10.12.2021 10:39
Кількість переглядів: 355

Сватівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області повідомляє про виявлення спалаху грипу птиці в с. Кабичівка, Марківської селищної ради, Старобільського району, Луганської області.

Грип птиці – це заразне вірусне захворювання, яке зазвичай вражає птахів, іноді свиней; в окремих випадках вірусом пташиного грипу може заразитися й людина.

УВАГА, ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

З метою попередження розповсюдження гостроінфекційних хвороб птиці, Вам необхідно:

не допускати контакту домашньої птиці з синантропною та особливо з дикою перелітною птицею (горобці, ворони, галки, голуби та ін.);

птицю утримувати ізольовано (у закритих приміщеннях, критих вольєрах тощо), не допускати вільного вигулу на вигонах, водоймищах тощо;

утримувати різні види птахів окремо;

не утримувати в особистих господарствах разом качок та іншу дику водоплавну птицю;

інвентар, який використовується для догляду за домашньою птицею, необхідно утримувати в чистоті і зберігати ізольовано від іншого інвентарю;

не купувати птицю на ринках і в місцях, не призначених для торгівлі;

дотримуватися правил особистої гігієни при догляді за птицею (змінний одяг та взуття, мити руки з милом, патрати в рукавичках і т.п.).

Поширенню хвороби сприяють синантропні й дикі птахи, гризуни, комахи, транспортні засоби, та недотримання правил утримання птиці.

Зараження домашньої птиці відбувається у забруднених виділеннями хворої птиці приміщеннях, через підстилку, гнізда, вигули, при контакті із контамінованими предметами догляду, а також трупами, тушками забитої птиці, незнешкодженими відходами забою, яйцями, пухом та пір’ям хворої птиці.

Людина може заразитись грипом птиці переважно при прямому контакті з хворою (живою чи мертвою) домашньою птицею або з забрудненим (секрецією чи виділеннями птахів) середовищем, зокрема на ринках живої птиці, а також вживаючи м’ясо або яйця хворої на грип птиці без термічної обробки.

При ознаках захворювання чи незвичній поведінці птиці, у випадку масової загибелі необхідно ТЕРМІНОВО сповістити Сватівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області або Троїцьку районну державну лікарню ветеринарної медицини!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь