A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Як онлайн подати документи для державної реєстрації створення громадської організації

Дата: 20.09.2021 11:24
Кількість переглядів: 453

Після прийняття рішення про створення громадської організації зі статусом юридичної особи, проведення установчих зборів та підготовки всіх необхідних документів постає питання реєстрації громадської організації.

Не завжди є можливість особисто звернутися до державного реєстратора для подачі документів особисто і постає потреба в дистанційній подачі документів для державної реєстрації. В такому випадку онлайн-сервіс Міністерства юстиції України – "Он-лайн будинок юстиції", якраз той сучасний засіб, який допоможе у вирішенні цієї проблеми!

            Посилання на "Он-лайн будинок юстиції" в мережі Інтернет - https://online.minjust.gov.ua. За допомогою "Он-лайн будинку юстиції" (далі – Портал) можна подати онлайн документи для державної реєстрації громадської організації зі статусом юридичної особи.

            Обов'язковою умовою подання документів для державної реєстрації через Портал є наявність електронного цифрового підпису (далі - ЕЦП) засновників громадської організації та заявника – особи, яка має право представляти громадську організацію для здійснення реєстраційних дій. Отримати ЕЦП можна у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

            Документи для державної реєстрації в електронній формі подаються заявником через персональній кабінет на Порталі. Якщо заявник вже зареєстрований на Порталі то необхідно авторизуватися, якщо ні - зареєструватися.

            Після реєстрації або авторизації у персональному кабінеті на Порталі необхідно перейти до розділу "Послуги", у цьому розділі обрати "Подати заяву", перейти до пункту "Державна реєстрація створення громадської організації зі статусом юридичної особи", і далі необхідно внести всі відомості, які запропонує система, заповнити заяву про державну реєстрацію та завантажити підготовлені документи.

            При заповненні заяви необхідно уважно ставитись до внесення відомостей до відповідних граф та блоків.

            По закінченню формування заяви заявником завантажуються у форматі PDF документи, які подаються для державної реєстрації створення громадської організації зі статусом юридичної особи

            Необхідно зазначити, що документи, які завантажуються, не потрібно підписувати власноруч засновниками. Підписання здійснюється за допомогою ЕЦП пізніше.

            Далі необхідно перевірити заповнену та сформовану заяву і завантажені документи після чого заявник підписує ЕЦП заяву. Потім, користуючись порадами, засновники підписують ЕЦП протокол установчих зборів засновників та установчий документ.

            Заява та документи автоматично відправляються на розгляд державному реєстратору після підписання документів всіма засновниками! Тому, перед підписанням заяви та документів ЕЦП, необхідно уважно перевірити їх, оскільки після підписання документів засновниками їх неможливо корегувати, вносити зміни тощо.

            Протягом трьох робочих днів у персональному кабінеті на Порталі заявник отримує відповідь про державну реєстрацію громадської організації зі статусом юридичної особи або про відмову в державній реєстрації.

 

_______________________________________________________________________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь