A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Волонтерська діяльність – запорука успішного процвітання країни

Дата: 28.04.2021 13:38
Кількість переглядів: 564

Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності. Ця нелегка і відповідальна праця лягає на плечі працівників уповноважених органів пробації. Проте все важче і важче виконувати цю роботу без підтримки суспільства та громадськості. Не кожен зрозуміє, що  саме від нього може залежати те, в якій країні ми завтра житимемо. Чи це буде, де кількість право слухняних громадян буде значно перевищувати невелику частину тих, хто обрав собі злочинний шлях… Чи країна, де кожен закриється в своєму помешканні і йому буде байдуже що відбувається довкола… А допомогти може кожен!

Стати волонтером пробації і підтримати людину, яка в силу тих чи інших обставин, пішла всупереч закону. Адже основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи.              

 Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням деяких особливостей визначених Законом України «Про пробацію».

Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому, до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій.

В сучасних умовах проблема волонтерства молоді набуває особливої ваги і значення. У розвинених країнах світу волонтерство є повсякденною соціальною практикою. Праця волонтерів давно отримала високу оцінку міжнародних організацій.  Термін “волонтер” в перекладі з англійської мови означає “доброволець”. Волонтер – це людина, яка добровільно, не переслідуючи корисних цілей, займається діяльністю на користь суспільства, не отримуючи за це грошової винагороди.

 Волонтер – це передусім - добра, милосердна людина, яка володіє неабиякими комунікативними навичками і приваблює до себе людей, розуміє проблеми оточуючих та співчуває їм, має бажання безкорисливо допомогти вирішувати проблеми інших людей. До того ж, волонтер характеризується порядністю, уважністю, відповідальністю, відвертістю зі своїми клієнтами.

Волонтерський рух – це рух по наданню безкорисливої допомоги тим, хто її потребує. Під цим поняттям розуміють волонтерські дії, як на місцевому, так і на державному рівнях, і разом з цим, як двосторонні та міжнародні програми. Волонтери відіграють різносторонню роль в розвитку та добробуті країн. В рамках національних програм і програм ООН сприяють розвитку гуманітарної допомоги, технічного співробітництва, пропаганди прав людини, демократії та миру. Волонтери не отримують матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати, проте вони мають дещо інше – розвиток власних здібностей, моральне задоволення, відчуття власної необхідності тим, хто потребує допомоги і відчуття, що вони приносять користь, отримують нові знання. У сучасній Україні волонтерство набуває масового поширення. Символ волонтерів України – жовтий колір вбрання – означає тепло сонця, самовідданість і послідовність у бажанні зробити навколишній світ кращим.

Одним із важливих наслідків розбудови громадянського суспільства в Україні, став активний розвиток відносно нового для країни соціального явища – волонтерського руху. Волонтерська діяльність – це шлях самопізнання і самоперевірки.

         Взагалі ж, волонтерство, як можна бачити, є запорукою успішного процвітання нашої країни. А волонтери – першопрохідці, які вказують шлях до просування.

Якщо Ви виявили бажання стати волонтером пробації, за більш  детальною інформацією звертайтеся до Троїцького районного сектору  філії Державної установи «Центр пробації» в Луганській області за адресою: вул. Центральна, 38, смт Троїцьке Луганської області 92100.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь