A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

У Троїцькому презентували два соціальних проекти

Дата: 11.02.2021 09:57
Кількість переглядів: 2033

Фото без опису10 лютого в Троїцькій громаді у рамках проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді», що реалізується за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, відбулася презентація двох соціальних проектів – запровадження послуги раннього втручання та послуги тимчасового денного догляду дітей у Троїцькій ТГ.

На заході були присутні експерт з розвитку МБО «Партнерство «Кожній дитині» Дмитро Дерев’янка, заступник селищного голови Світлана Охрицька, старости старостинських округів, працівники КУ «ЦНСП» Троїцької селищної ради та Троїцького відділу поліції, представники місцевих благодійних організацій, ЗМІ, а також батьки дітей з особливими потребами.

Послуга раннього втручання – що це?

У Троїцькій громаді, яка бере участь у проекті Спільно, на даний час виявлено щонайменше 18 сімей, які виховують дітей з обмеженнями в життєдіяльності, в тому числі, з інвалідністю. Міністерство соціальної політики України визначає послугу раннього втручання як сімейно центровану послугу, яка поєднує медичну, психологічну, соціальну і педагогічну допомогу, що надається мультидисциплінарною командою фахівців, спрямована на забезпечення розвитку дітей віком від народження до 4 років з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень. Вчасне надання послуги раннього втручання дозволяє забезпечити потребу батьків у психологічній і професійній допомозі, створити умови для максимально ефективного використання наявного потенціалу дитини для її розвитку, підготувати дитину до інклюзивного навчання.

Громада стала учасницею проекту ЮНІСЕФ із навчання мультидисциплінарних команд раннього втручання. Сьогодні команда у складі 5 фахівців (логопед, сімейний лікар / невропатолог, психолог, фахівець із соціальної роботи, масажист / спеціаліст з лікувальної фізкультури) проходить  спеціальне навчання.

Для надання якісних послуг раннього втручання населенню громади соціальний центр буде обладнаний необхідною сучасною технікою, меблями та тренажерами для проведення реабілітації та занять ЛФК.

Послуга тимчасового денного догляду дітей

Мета послуги - забезпечити якісний тимчасовий догляд (до 4 годин) дітей віком від 3 до 14 років із вразливих сімей, в т.ч. дітей з інвалідністю, шляхом розвитку дружнього інклюзивного простору, організації змістовного дозвілля та всебічного розвитку.

На території Троїцької громади проживає 1476 дітей віком від 3 до 14 років, серед яких 200 дітей виховуються в сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, та щонайменше 100 дітей у сім’ях, які мають високий ризик потрапляння в складні життєві обставини. Окрім того, 36 дітей мають інвалідність та 10 дітей мають стійкі порушення здоров’я (віком до 18 років).

У рамках запропонованої проектної ініціативи планується закупівля необхідного обладнання, в т.ч для логопеда, та розвивально-дидактичних матеріалів для дітей, що будуть розміщені у приміщенні багатофункціонального центру в смт Троїцьке. Ремонт приміщення здійснюється ЮНІСЕФ у рамках проекту Спільно, на його базі буде надаватися послуга тимчасового денного догляду, в т.ч. послуги логопеда.

Відкриття багатофункціонального соціального центру в Троїцькій ТГ заплановане на 2021 рік. Наразі тривають ремонтні роботи будівлі, підготовка приміщень та навчання фахівців, які будуть надавати послуги дітям.

За матеріалами МБО «Партнерство «Кожній дитині»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь