A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

До уваги отримувачів субсидій!!!

Дата: 22.10.2020 15:25
Кількість переглядів: 836

Фото без описуЗ початком опалювального сезону 2020-2021 років звертаємо увагу на наступне.Домогосподарствам, право на призначення субсидії яким було визначено у травні 2020 року, розрахунок субсидії на опалювальний період 2020-2021 років управління соціального захисту населення здійснить автоматично, без звернення. Такий розрахунок буде проведено і родинам, які мали «нульову» субсидію у літній період.

Розрахунок проводитиметься на підставі доходів за І та ІІ квартали 2020 року.

Нові Заяву та Декларацію про доходи у жовтні 2020 року необхідно в обов’язковому порядку подати лише домогосподарствам, у складі яких відбулися зміни (в тому числі і у сімейному стані) та орендарям, в яких закінчився термін оренди житлового приміщення.

Наголошуємо, що у разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлова субсидія призначається з початку такого сезону.

Якщо громадянину здійснено нарахування пільги за місяць, в якому подано заяву про призначення житлової субсидії, субсидія призначається з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Заява і декларація можуть бути подані шляхом:

надіслання поштою на адресу управління соціального захисту населення (смт Троїцьке, пр..Перемоги, 77);

подання в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики;

звернення до ЦНАПу або уповноважених посадових осіб у старостинських округах.

Крім того, чинним законодавством передбачено, що громадянин, якому призначено  житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних  днів повідомити про  зміни соціального статусу як  членів домогосподарств, так і членів їх сімей, зміни у складі  зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, сімейного стану цих осіб, зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, зміни виконавця комунальних послуг.

Також необхідно повідомляти про наявність транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації  і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда та причепа), у разі придбання або набуття права власності протягом 12 місяців перед місяцем зверненням за призначенням субсидії житлового приміщення, транспортного засобу, земельної ділянки, на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Варто зазначити, що постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 №247 «Про особливості надання житлових субсидій», передбачено на період карантину додаткові заходи щодо соціального захисту осіб, яких звільнено з роботи у зв’язку з карантином (врахування до їхнього доходу під час призначення житлової субсидії розміру допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи).

 

 

 

До уваги пенсіонерів!

 

Для непрацюючих пенсіонерів, дохід яких складається лише з пенсії, до розрахунку береться розмір пенсії за серпень.

Рекомендуємо особам, які набули права на пенсію за віком, звільнились з роботи і не мають інших доходів, крім пенсії, звернутись із заявами про призначення субсидії з початку опалювального сезону з урахуванням лише розміру пенсії.

 

Для тих, хто має заборгованість!

 

Відповідно Положення про порядок призначення житлових субсидій, субсидія не призначається (у тому числі на наступний сезон), якщо управлінням соціального захисту населення отримано інформацію про наявність  простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг) заборгованості з оплати  житлово-комунальних послуг на суму понад 340 гривень.

Наголошуємо на важливості своєчасної оплати в повному обсязі за використані житлово-комунальні послуги!

Нагадуємо, що існує механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг. В такому випадку збережеться право родини на призначення субсидії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь