Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

З 1 квітня в Україні розпочинається сезон тиші

Дата: 27.03.2020 11:37
Кількість переглядів: 707

Фото без описуНавесні відбувається традиційне оновлення флори і фауни: з-під снігу з’являються перші квіти, земля змінює білий килим на барвистий, дерева вкриваються бруньками, зеленіють і розквітають. Дика фауна перебуває в стані репродуктивного процесу та потребує спокою.

Відповідно до вимог Закону України від 09.04.2015 №322 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу”, з 1 квітня до 15 червня оголошується «сезоном тиші» – у період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо).

Згаданим законом до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад віднесено прийняття рішень про оголошення в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами "сезону тиші" з обмеженням господарської діяльності та добуванням об’єктів тваринного світу.

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу. Навіть використання лісових ресурсів і проведення лісогосподарських заходів повинні здійснюватися з урахуванням збереження сприятливих умов для розмноження диких тварин.

За порушення вимог Закону України «Про тваринний світ» порушники притягуватимуться до адміністративної відповідальності. Статтею 87 КУпАП за порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 грн.) і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1190 грн.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь