A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

На зустрічі керівників громад Луганської області з представниками Асоціації ОТГ України

Дата: 27.10.2019 20:52
Кількість переглядів: 797

Фото без опису25 жовтня на базі Луганського ЦРМС відбулась зустріч керівників громад Луганської області з представниками Асоціації ОТГ України.
Під час зацікавленого діалогу, у якому взяли участь заступник голови асоціації Тарас Добрівський, голова її регіонального відділення Демид Палагно, Інна Білик, модератор секторальної платформи асоціації, керівник Луганського ЦРМС Ігор Агібалов та радники Центру.
Серед тем обговорення – майбутній територіально-адміністративний устрій України, нові критерій визначення спроможності ОТГ і рівень відповідності цим критеріям громад Луганщини.
- Це дещо інсайдерська інформація, та ми маємо бути готовими до того, що правила існування громад будуть постійно трансформуватися, - підкреслив Добрівський, - Втім, вже зараз ви маєте змогу оцінити ваші позиції, можливі ризики та вжити заходів, що підвищать спроможність ваших ОТГ.
Окрім того, обговорили й такі болючі теми, як реалізація у громадах освітньої та медичної реформ, котрі відбуваються паралельно із реформою децентралізації.
- Програма «U-LEAD з Європою», згідно з якою працює Луганський центр розвитку місцевого самоврядування, підтримує луганські громади щодо створення повноцінних мереж надання життєвих послуг населенню, - зазначає Ігор Агібалов, - Наразі відбувається складний процес передачі спільного майна районів на баланс об’єднаних громад, в його ході ОТГ стикаються з багатьма перепонами. Ми зацікавлені, аби і медична, і освітня сфера продовжували функціонувати у штатному режимі, а не у кризовій ситуації.
За результатами обговорення голови громад вирішили підготувати спільну заяву та донести її до широких кіл громадськості та керівництва області щодо того, яким має бути майбутнє нашої території.
«Здоровий глузд та логічність надання якісних адміністративних та інших послуг має стати основним посилом для успішної реалізації реформи децентралізації», наголосили присутні

За матеріалами



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь