A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Сяють журналістські зірочки на творчому небосхилі!

Дата: 17.05.2019 15:50
Кількість переглядів: 736

Фото без описуФестиваль дитячої преси «Золотий диктофон» - це давня, але вже така близька серцю традиція, що збирає і об’єднує юну учнівську молодь нашої Троїцької громади. Із року в рік цей конкурс дає змогу знайти все нові таланти та підтримує вже «досвідчених майстрів пера».
У цьому році організатори свята (Будинок школярів та Редакція газети «Сільські новини») вирішили трішечки змінити формат проведення та номінації фестивалю. До участі у конкурсі долучилися також і юні фотокореспонденти. А як може буди інакше, адже наш край у цю пору року неймовірно чаруючий.
Дитячі роботи, які були надіслані до нас на конкурс виявилися досить цікавими, кожна була наділена власною неповторністю та оригінальністю. Журі з захватом перечитували дитячі оповідання, вірші. Маленькі автори ділилися своїми пережитими емоціями. Хтось писав про улюблені заняття, дехто знайомив нас із своїм власним маленьким зоопарком, а були й такі, які ділились кумедними розповідями про свій відпочинок. Досвідчені «золоті диктофонці», як завжди на висоті, ще раз підтвердили свої заслужені нагороди. Їхні твори, сповнені глибоким змістом, відрізняються власним стилем написання. Деякі вірші не по-дитячому чіпляють нашу свідомість і змушують замислитися. 
8 травня усі цьогорічні учасники «Золотого диктофону» були запрошені до Будинку школярів для нагородження. Привітати та нагородити юних журналістів прийшли начальник Відділу освіти, молоді та спорту Троїцької селищної ради Артем Масленніков та головний редактор «Редакції газети «Сільські новини» Марина Животкова. Переможці та учасники отримали подарунки, які були придбані завдяки підтримці Троїцької селищної ради.
У номінації «Мої захоплення» І місце отримала Савицька Єлизавета (Яменський ліцей), ІІ місце – Сафонов Кіріл (Розпасіївська гімназія), ІІІ місце – Старостенко Маргарита (Будинок школярів); у номінації «Наймиліші! Найрідніші! Найдорожчі!» переміг вірш Маляренко Дар’ї (Троїцький ліцей); у номінації «Поезія Шевченка, то музика народної душі» - І місце посіла Коваленко Катерина (ОЗО «Троїцький ліцей»), ІІ місце між собою розділили Лємзяков Єгор (Тополівський ліцей) та Решетняк Альона (Воєводська гімназія), ІІІ місце - Лисенко Анастасія (Троїцький ліцей); у фотоконкурсі «Весна - перші миті пробудження» перемогла робота Кабаненко Варвари (Будинок школярів). Це всі ті номінації, які були оголошені на початку конкурсу. 
Але коли журі розглядали дитячі твори, то було вирішено для деяких учасників виділити окремі номінації, так як вони заслуговували особливої уваги. Вразили своєю дитячою безпосередністю зовсім маленькі учасники, про те їхні розповіді змогли втримати та зацікавити читача. В номінації «Юні кореспонденти» перемогу отримали Левковський Олександр (Троїцький ліцей), Калініченко Надія (ОЗО «Троїцький ліцей») та Мазурова Діана (Розсипненська гімназія). Вірші Катеринюк Софії (Яменський ліцей) отримали перемогу у номінації «Сучасний Кобзар». Юна тендітна дівчина, але стільки сили вона має. Своїми віршами про батьківщину, змушує замислитися нас дорослих. І переможницею фестивалю «Золотий диктофон» стала Урдуханова Аміна (Яменський ліцей). Про цю дівчинку можна сказати – справжня письменниця, своєю «страшнокуменною історією» вона не залишила нікого байдужим. 
По закінченню офіційної частини фестивалю, на дітей чекало цікаве продовження у дружньому колі. Журналісти нашої газети Вікторія Кайдаш та Тетяна Бабичева підготували для учасників творчі завдання. Напередодні погода дарувала нам рясні дощі, але цього дня сонечко теж захотіло прийняти участь у нашому фестивалі, створивши умови для вдалої фотосесії на згадку. 
На цьому сюрпризи не закінчувалися. До нас приєднався селищний голова Демид Петрович, який провів змістовний діалог з юними журналістами. Дуже приємно, що спілкування пройшло на рівних, діти змогли задавати без перешкод питання, які їх хвилювали.
Підводячи підсумки зустрічі за чашечкою запашного чаю та смачним цукерками, діти наввипередки ділилися власними враженнями, згадували яскраві моменти, які їм найбільше запам’яталися. 
Журналіст це не просто професія, це поклик серця. Тут немає випадкових людей. І якщо фестиваль «Золотий диктофон» запалить хоча б одну маленьку журналістську зірочку, то наша праця недаремна. Бажаємо юним «акулам пера» не зупинятися на досягнутому, а йти тільки вперед до нових звершень!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь