A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Не залиште лікарню наодинці з її фінансовими проблемами! Звернення Троїцького селищного голови.

Дата: 13.12.2018 15:07
Кількість переглядів: 2611

Фото без описуНа численні звернення мешканців району щодо незадовільного матеріального забезпечення Троїцького ТМО Троїцька селищна рада надає роз’яснення.

Селищним бюджетом на 2018 рік передбачено надання Троїцькому районному бюджету медичної субвенції з державного бюджету в сумі 9144100,00 грн та надання іншої субвенції з власних податків та зборів в сумі 7095388,00 грн, тобто Троїцька селищна рада планувала витратити та витратила на утримання Троїцького ТМО в 2018 році 16239488,00 грн. При цьому селищною радою були враховані усі першочергові потреби та побажання лікарні на 2018 рік: і медикаменти, і оплата комунальних послуг, і харчування, і ремонти, і оплата господарських товарів, і, найголовніше - заробітна плата.

Бюджет Троїцького ТМО на 2018 рік було заплановано в сумі 24197961,47 грн і він складався з коштів Троїцької ОТГ, районного бюджету та Державного бюджету у вигляді дотацій та субвенцій, які надходили до районного бюджету та бюджетів Троїцької та Привільської ОТГ та передавались районному бюджету на утримання лікарні. При цьому кошти Державного бюджету складали 68,96% від потреби Троїцької лікарні, власні кошти районного бюджету – 1,72% від потреби та власні кошти Троїцької ОТГ – 29,32%.

Таким чином, на утримання районної лікарні не вистачило третини (31,04%) державних коштів  і ця третина 29,32% в сумі 7095388,00 грн була покрита за рахунок Троїцької громади. Слід зауважити, що при правильному та справедливому розподілі коштів, що не вистачало на утриманні лікарні, потрібно було б пропорційно поділити суму коштів між всіма сільськими радами та ОТГ, що знаходяться на території Троїцького району і користуються послугами районної лікарні, проте з районного бюджету, до складу якого входять Покровська, Тарасівська та Тимонівська сільські ради, було надано тільки 415801,59 грн, що становить лише 1,72% від потреби. Привільська ОТГ на утримання Троїцького ТМО на надала жодної гривні з власних податків та зборів, окрім коштів державної медичної субвенції, які надходять з державного бюджету.

При цьому, Троїцька селищна рада, розуміючи відповідальність як перед своїми мешканцями, так і перед іншими жителями Троїцького району додатково протягом 2018 року придбала для хірургічного відділення стіл операційний та два візки, а для терапевтичного – електрокардіограф та опромінювач бактерицидний на загальну суму 120458,00 грн.

Як показав 2018 рік коштів на утримання ТМО не вистачило. Можливо це і стало причиною холодних палат в усіх корпусах лікарні та інших проблем, про які протягом року говорили в усіх оселях та кабінетах Троїцького району.

 Рішенням Троїцької селищної ради №29/7 від 11 грудня 2018 року вже заплановано кошти на утримання Троїцького ТМО на 2019 рік у сумі 7609612,00 грн (Сім мільйонів шістсот дев’яносто шість тисяч шістсот дванадцять гривень 00 коп), це додаткові кошти окрім медичної субвенції. При складанні селищного бюджету на 2019 рік були також враховані витрати на утримання бюджетних закладів загального користування, таких як Дитяча музична школа, Будинок школярів, ДЮСШ, музей «Витоки», які відвідують усі без виключення мешканці району, а фінансує тільки Троїцька ОТГ. Тому на цей час бажання допомогти районній лікарні обмежується коштами. З рішеннями селищної  ради можна ознайомитись на сайті громади за посиланням https://troicka-gromada.gov.ua/docs/.

На цей час  в районній раді та в усіх сільських радах плануються бюджети на 2019 рік тому Троїцька селищна рада звертається і до депутатів районної ради, і до сільських голів, і до всіх мешканців Троїцького району, громади яких не входять до Троїцької ОТГ: «Заплануйте кошти на утримання Троїцького ТМО. Не залишайте лікарню наодинці з проблемами, тому що державних коштів не вистачить на якісне надання медичних послуг населенню району».

 Д.ПАЛАГНО,

селищний голова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь