A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

На території Троїцької об’єднаної територіальної громади реалізовано проект «Реконструкція будівлі загальноосвітньої школи I-II ступенів за адресою: вул. Садова, буд.1, с. Сиротине, Троїцький район, Луганська область»

Дата: 21.11.2018 13:36
Кількість переглядів: 736

Згідно із законодавством України енергозбереження – діяльність, яка спрямована на раціональне використання та економне витрачання первинної та перетвореної енергії і природних енергетичних ресурсів у національному господарстві і яка реалізується з використанням технічних, економічних та правових методів. Покращення показників енергоефективності допоможе скоротити споживання енергії, зберегти ресурси, знизити вартість впровадження відновлюваних джерел енергії, зменшити обсяги викидів вуглекислого газу (CO2), а також уповільнити зростання цін на електроенергію.
В громаді гостро стоїть питання з фінансуванням бюджетних установ. Навчальний заклад в селі Сиротине побудований в 1967 році і весь цей час експлуатується за призначенням. Село Сиротине знаходиться в Демино-Олександрівському старостинському окрузі, майже на кордоні з Російською Федерацією. Населення села складає 400 осіб та 43 внутрішньо переміщені особи. В невеличкому селі громади школа є чи не самим важливим об’єктом інфраструктури. Вирішення проблеми енергоекономії можливе через капітальний ремонт будівлі з утепленням, заміни системи опалення, встановлення твердопаливних котлів та перехід на альтернативні види палива. 
Для реалізації проекту необхідно було залучити кошти державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаної територіальної громади в розмірі 1498,642 тис. грн.
Проект «Реконструкція будівлі загальноосвітньої школи I-II ступенів за адресою: вул. Садова, буд.1, с. Сиротине, Троїцький район, Луганська область» був поданий на розгляд та підтриманий Комісією з розгляду поданих проектних заявок на проекти які можуть реалізуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. 
В результаті реалізації проекту було виконано утеплення фасадів мінераловатними плитами TERMOLIFE EKO ФАСАД, вкриті декоративною акриловою штукатуркою (короїд) та пофарбовані акриловою фарбою. Була відремонтована покрівля будівлі: виконано укріплення кроквяних ніг, влаштовані слухові вікна. Вкрита будівля листовою сталлю з полімерним покриттям, улаштовані карнизи. Замінені вікна та двері на енергозберігаючі. Замінена система опалення (встановлені поліпропіленові труби, панельні радіатори), влаштована блочна модульна котельна пелетна 50 кВт компанії PELLETS HOME. 
Цільовою групою проекту є населення села Сиротине в кількості 400 осіб, в тому числі 35 дітей з яких 1 дитина-інвалід, 2 діти внутрішньо переміщені особи, 1 дитина позбавлена батьківського піклування та 43 внутрішньо переміщені особи. 
Крім того вигодоотримувачем реалізації проекту є населення всієї Троїцької об’єднаної територіальної громади. Вивільнені бюджетні кошти, за рахунок економії на утримання бюджетних установ, будуть направлені на інші потреби населення, розвиток інфраструктури та підвищення рівня життя.
В результаті реалізації проекту «Реконструкція будівлі загальноосвітньої школи I-II ступенів за адресою: вул. Садова, буд.1, с. Сиротине, Троїцький район, Луганська область» отримали:
- відремонтовану будівля навчального закладу;
- забезпечені якісною освітою 35 дітей села Сиротине;
- економію енергоресурсів; 
- подовжений термін експлуатації будівлі.
Реалізований проект дає змогу економити бюджетні кошти громади та використовувати їх на інші потреби населення.
Проект є учасником фестивалю «СПРОМОЖНА ГРОМАДА», який організовано Асоціацією органів місцевого самоврядування Луганської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь