A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Троїцька громада продовжує  пошук ефективної комунікації   з владою в ОТГ

Дата: 18.09.2018 15:04
Кількість переглядів: 1602

 Фото без опису        18 вересня 2018 р. в Луганської області в Троїцької об’єднаної громаді експертами Луганської обласної громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» було проведено другий семінар Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ в форматі «Форум театр «Моделювання конфліктних ситуацій в ОТГ».

Захід будувався на принципах театралізованих мініатюр, які розігрувались залученими активістами. Для кожної з громад заздалегідь на основі попереднього семінару «Foresight-майстерня змін» (який відбувався 13.09.2018 р.) були розроблені сценарії конфліктних ситуацій. Після кожної дії учасниками обговорювались мініатюри, за бажанням змінювались актори або лінії поведінки кожного героя вистави. Таким чином пророблялись різні лінії поведінки та моделювались кожна зі стадій конфліктних ситуацій. У другій частині заходу відбувалась дискусія, завдяки якій обговорювались різні точки зору на ці проблемні ситуації та можливі варіанти уникнення їх.

У Троїцькій об’єднаній громаді сценарії були направлені на моделювання ситуацій розірваних зав’язків між старостою та депутатами та на ситуацією щодо обов’язків та прав голови старостинського округу. Акцентувалась увага на комунікації центру та периферії громади. Під час мініатюр учасники дуже уважно дивились на акторів та слухали їх текст, продумуючи їх лінії поведінки. Після закінчення роботи акторів, учасники жваво реагували на обговорення. Змінювали та моделювали фрази акторів та шукали компромісні ситуації у складному конфлікті. Наприклад, одна з учасниць форум-театру зазначила: «…непорозуміння можуть бути у кожному колективі чи громаді, але, на мій погляд, треба враховувати та «чути» кожного: кожного представника різних професій, соціальних груп або спільнот…».

Таким чином, під час форум театру були візуалізовані конфліктні ситуації, які мають місце у громаді та є близькими жителям ОТГ. Завдяки моделюванню ситуацій, вдалось скласти список дій щодо уникнення конфліктних ситуацій в ОТГ.

Продуктивним виявилась заключна частина зустрічі, де активні жителі громади виступили з декількома рекомендаціями, а саме: впровадження в громаді бюджету участі та створення органів самоорганізації населення для представництва інтересів мешканців.

          Захід проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Ефективна комунікація – поштовх до дій та запорука розвитку громад на Луганщині» за фінансової підтримки МФ «Відродження».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь