A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

В Троїцькій громаді пройшла перша частина Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ

Дата: 13.09.2018 14:56
Кількість переглядів: 1837

         13 вересня 2018 р. в Луганській області у Троїцькій об’єднаній громаді експертами Луганської обласної громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» було проведено перший семінар Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ в форматі «Foresight-майстерня змін».

Семінар був поділений на три блоки. Під час першого була вивчена структура громади, її одиниці та інфраструктурні об’єкти, та виявлено комунікаційні потоки, їх характер. Також з учасниками були обговорені проблеми розірваних зав’язків, які спричиняють конфліктні ситуації. Протягом другого блоку слухачі ознайомились з рівнями та причинами конфліктів в ОТГ, їх структурою, а також дізнались про принципи активного слухання і тез переговорів та діалогу. Він надав учасникам можливість отримати інформацію щодо можливих існуючих конфліктів та конфліктних ситуацій. Цей блок надав змогу зібрати та проаналізувати ситуації потенціальних або існуючих конфліктів в ОТГ. Третій блок був практичним і включав в себе низку вправ, які моделюють конфліктні ситуації у громаді. Він націлений на запобігання конфліктів у майбутньому, пошук шляхів вирішення цих ситуацій, вибір форми розв’язання конфліктних ситуацій (наприклад, створення органу самоорганізації населення), виявлення лідерів думок, які здатні вирішити ці конфлікти.

Учасники Троїцької ОТГ активно приймали участь у обговоренні, залюбки брали участь у практичному блоці семінару. Таким чином, доволі легко учасники сформували структуру об’єднаної громади (хоча вона доволі складана), описували зв’язки між структурами, наголошували на існуючих проблемах та непорозуміннях. Завдяки плідній праці були сформовані основні напрямки запобігання конфліктним ситуаціям. Ще одним питанням для обговорення виявились комунікаційні непорозуміння та зв’язки в громаді.

Таким чином, під час семінару «Foresight-майстерня змін» у Троїцькій ОТГ сформована

структура громад, виявлені зв’язки між її об’єктами, зібрана інформація щодо конфліктних ситуацій та сформований банк проблем. Проаналізувавши зібраний матеріал, був розроблений бланк рівнів та конфліктів у цих двох громадах.

          Захід проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Ефективна комунікація – поштовх до дій та запорука розвитку громад на Луганщині» за фінансової підтримки МФ «Відродження».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь