A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Охорона праці під час посіву озимих культур!

Дата: 08.09.2018 06:14
Кількість переглядів: 866

?????????¶?µ?µ ???·???±???°?¶?µ?????µОхорона праці під час посіву озимих культур.

 

        Сватівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області у зв’язку із початком підготовки до посіву озимих культур звертає увагу керівників сільгоспформувань на потребу у створенні на робочих  місцях  здорових та  безпечних умов праці, своєчасне  виконання заходів з попередження трав­матизму на виробництві.

        Законом України «Про охорону праці» передбачено, що роботодавець зобовязаний створити  на робочому  місці в кожному структурному підрозділі безпечні  умови праці у відповідності до вимог нормативно-правових актів з охорони праці. За  невиконання  або неналежне виконання цих вимог роботодавець несе безпосередню відповідальність згідно діючого  законодавства. Тож  організація безпечних методів роботи, постійний і дієвий  контроль  за  їх  дотриманням – невід`ємна  частина  роботи  кожного  керівника.

        Працівники, допущені до роботи, повинні у встановленому законодавством порядку пройти медичний  огляд, інструктажі, навчання  та  перевірку   знань  з  питань охорони праці,  бути забезпечені, відповідно до визначених норм, спецодягом та засобами  індивідуального захисту. Механізовані роботи з обробітку грунту та посіву зернових під час виконання технологічних операцій повинні відповідати технологічним картам та експлуатаційній документації, щоб не допускати зіткнення та наїздів на працівників  та  відпочиваючих.  

        Під час проведення сівби необхідно додержуватися унеможливлення прямого контакту працівників із протруєним  насінням під час завантаження у транспортні засоби, доставки на поле, завантаження сівалок. Посівні агрегати повинні  бути обладнані візуальною та звуковою сигналізацією, які б забезпечували узгоджені  та  безпечні  дії  спільно  працюючих  агрегатів  та  машин.

        Вся задіяна до посівної кампаніїї техніка повинна бути в справному стані. Посівні машини повинні бути забезпечені підніжною дошкою  та  поручнями встановленого зразка, захисними огородженнями  рухомих деталей приводних передач, мати надійне з`єднання насіннєпроводів з коробками висівних апаратів, надійне кріплення маркерів у транспортному положенні. Міняти, очищати та регулювати робочі органи  машин і знарядь, які перебувають у піднятому стані, дозволено після вжиття заходів, що запобігають їх самовільному опусканню.

        Керівникам підприємств та структурних підрозділів слід пам’ятати, що від їх принципової позиції в питаннях охорони праці  залежить  життя та здоров’я  їх  підлеглих.

 

Є. М. Нікольчук, страховий  експерт  з  охорони  праці сектору страхових експертів з охорони праці  Сватівського  відділення  управління  виконавчої  дирекції Фонду соціального страхування України  у Луганській області   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь