A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

ПАМ’ЯТКА щодо надання в оренду земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами на конкурентних засадах (земельних торгах)

Дата: 04.09.2018 09:15
Кількість переглядів: 1058

ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ,

ЗЕМЕЛЬНИХ ТА МАЙНОВИХ ВІДНОСИН ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

 

ПАМ’ЯТКА

 щодо надання в оренду земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами на конкурентних засадах  

(земельних торгах)

2017

 

І. Загальні положення

 

Надання в оренду земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами на конкурентних засадах (земельних торгах) регулюється нормами Водного, Земельного та Податкового кодексів України, Законів України «Про оренду землі», «Про оцінку земель», «Про місцеві державні адміністрації», «Про військово-цивільні адміністрації» та інших законодавчих актів України.

Відповідно до статті 51 Водного кодексу України у користування на умовах оренди для рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, лікувальних, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, проведення науково-дослідних робіт можуть надаватися водосховища (крім водосховищ комплексного призначення), ставки, озера та замкнені природні водойми.

Водні об'єкти надаються у користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах у комплексі із земельною ділянкою.

Договори оренди укладаються відповідно до Типового договору оренди водних об’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2013 № 420.

 Умови використання водних об'єктів, розмір орендної плати та строк дії договору оренди водних об'єктів визначаються у договорі оренди.

Розрахунок розміру орендної плати за надані в оренду водні об’єкти здійснюється відповідно до Методики визначення розміру плати в оренду водні об’єкти, затвердженої наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 28.05.2013 № 236.

Договори оренди водних об’єктів направляються на погодження до Державного агентства водних ресурсів України.

Водні об'єкти надаються у користування на умовах оренди органами, що здійснюють розпорядження земельними ділянками під водою (водним простором) згідно з повноваженнями, визначеними Земельним кодексом України (далі – Кодекс), відповідно до договору оренди, погодженого з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері водного господарства.

ІІ. Умови та порядок надання водних об’єктів на умовах оренди

Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України орендодавцем земельних ділянок у комплексі з водними об’єктами на території Луганської області, розташованими за межами населених пунктів є Луганська обласна державна адміністрація, в межах – сільські, селищні та міські ради.

Надання водних об'єктів у користування на умовах оренди здійснюється за наявності паспорта водного об'єкта. Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 18.03.2013 № 99 затверджено Порядок розроблення паспорта водного об’єкта та його форма. Замовником робіт із розроблення паспорта водного об’єкта є його орендодавець.

Продаж прав на земельні ділянки державної власності на конкурентних засадах у формі аукціону здійснюється у порядку, встановленому главою 21 Кодексу (стаття 134-139).

 

ІІІ. Порядок надання водних об’єктів на конкурентних засадах (земельних торгах)

 

З метою участі у земельних торгах фізичним та юридичним особам необхідно звернутися до облдержадміністрації, або сільських, селищних та міських рад з відповідним клопотанням.

У клопотанні зазначаються орієнтовний розмір земельної ділянки та її цільове призначення (зразок заяви додається). До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування та розмір земельної ділянки з вказанням назви та прив’язки до найближчого населеного пункту.

Для підготовки графічних матеріалів доцільно використовувати Публічну кадастрову карту України, яку розміщено на офіційному порталі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (електронна адреса: http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta).

Вищезазначені клопотання опрацьовуються Департаментом комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації (далі – Департамент). Департаментом готуються запити до Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Головного управління ДФС у Луганській області, Головного управління Держгеокадастру у Луганській області, Управління державного агентства рибного господарства у Луганській області, Регіонального офісу водних ресурсів у Луганській області для підготовки необхідної для організації торгів інформації та інформування заявника, який бажає взяти участь у земельних торгах.

Підготовлені Департаментом  матеріали розглядаються на засіданні робочої групи з визначення земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами, права на які виставляються на земельні торги, утвореної на підставі розпорядження керівника обласної військово-цивільної адміністрації – голови обласної державної адміністрації від 09.04.2015 № 131 (зі змінами).

Організатором земельних торгів є облдержадміністрація, яка забезпечує процедуру виготовлення, погодження та затвердження в установленому законодавством порядку паспортів водних об’єктів, документації із землеустрою, технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок водного фонду, державну реєстрацію земельної ділянки та державну реєстрацію речового права на неї.

За результатами проведення земельних торгів укладається договір оренди земельної ділянки з учасником (переможцем) земельних торгів, який запропонував найвищу ціну плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.

Плата за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на торгах, а також сума витрат, здійснених організатором або виконавцем земельних торгів на підготовку лота до продажу, організацію та проведення земельних торгів, підлягають сплаті переможцем земельних торгів.

Земельні торги за лотом вважаються такими, що відбулися, після укладення договору оренди земельної ділянки у комплексі з водними об’єктами.

Для отримання відповідної консультації щодо порядку отримання в оренду водних об’єктів у комплексі з земельною ділянкою зацікавлені особи можуть звернутися до Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації за адресою: м. Сєвєродонецьк, площа Перемоги, 2 (будівля «Імпульсу», 1-й поверх, кабінет № 109), тел. (06452) 2-55-77.

 

Бланк для юридичної особи

 

ЗРАЗОК ЗАЯВИ

Голові Луганської обласної

державної адміністрації –

керівнику обласної

військо-цивільної адміністрації

ГАРБУЗУ Ю.Г.

 

(ПІБ замовника, ідентифікаційний номер)

___________________________________

(адреса, місце проживання, телефон)

___________________________________

 

ЗАЯВА

Прошу надати в оренду строком на ___________ років водний об’єкт  загальною площею _____________ га (у тому числі площа водного дзеркала __________ га, площа захисної смуги __________ га), який розташований за межами населеного пункту на території ______________________ ради ____________________ району Луганської області.

Даний водний об’єкт буде використовуватись для ____________________________________________________________________.

(мета використання)

 

 

___________________            _________________             __________________________

               Дата                                         підпис                                                ПІБ

 

 

Додаток: графічні матеріали (масштаб М: 25000, М: 50000), на яких зазначено бажане місце розташування та розмір земельної ділянки з вказанням назви та прив’язки до найближчого населеного пункту

 

 

Печатка для юридичної особи

Водні об’єкти Луганської області у комплексі з земельними ділянками

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь