A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

ТРОЇЦЬКА ОТГ НА ЛУГАНЩИНІ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ РОЗВИТКУ! ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЙНИЙ МАРАФОН.

Дата: 09.05.2018 06:35
Кількість переглядів: 1085

?¤?????? ???????¬?? ???µ???µ???????°?»???·?°???????????? ???°???°??????. Троїцька об’єднана територіальна громада була утворена в січні 2017 року внаслідок об’єднання однієї селищної та одинадцяти сільських рад і провела свої перші вибори рік тому, обравши головою Демида Палагно. За словами керівника ОТГ, очікуване надходження до загального фонду бюджету в 2018 році перевищить 57 млн грн, в той час як до об`єднання сума сягала близько 8 мільйонів. Це великиий прорив, проте залишаються тут і проблемні питання, наприклад, поганий стан доріг.

– Стосовно розвитку бізнесу та залучення інвестицій громада має сильні сторони: вигідне географічне і транспортне положення, наявність вільних сегментів для ведення бізнесу. Політика місцевої влади всебічно направлена на підтримку підприємництва. Але ж ми, реалісти і розуміємо, що є об`єктивно слабкі сторони і проблеми, які нам доведеться вирішувати. Роботу ускладнює відсутність фінансово-кредитних ресурсів для бізнесу та відтік трудових ресурсів з сільського господарства, собливо молоді, – говорить Демид Палагно.

Вочевидь, для економічного розвитку громади необхідна розвинута інфраструктура, адже основним стримуючим фактором залучення інвестицій є поганий стан дорожнього покриття: без нього інвестору потрібно буде вкладати в бізнес зайві кошти. Виходячи з цього, покращення інфраструктури громади обрано одним із основних та пріоритетних завдань на 2018 рік.

У переліку проектів Троїцької об’єднаної громади, які можуть реалізуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, зазначено проведення капремонту на 12 ділянках доріг селища Троїцьке. За рахунок коштів бюджету розвитку громада також планує капітально відремонтувати 2 дитячі садки, будинок культури і тротуарні доріжки у Троїцькому.

Окремиий напрямок витрат коштів бюджету розвитку – придбання автобуса, екскаватора та грейдера.

– Планом соціально-економічного розвитку громади передбачено перелік проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Це будівництво вуличних водогонів у селах Солонці, Воєводське, Новознам’янка та Розпасіївка. Також ремонти існуючих водогонів, придбання обладнання для медзакладів, реконструкція і переобладнання систем опалення терапевтичного корпусу і будівлі амбулаторії в Троїцькому, будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям, а також придбання шкільних автобусів, – розповідає Демид Палагно.

Вищевказані проекти можуть бути реалізовані в рамках співфінансування Троїцькою селищною радою за умови виділення коштів з Державного бюджету, Державного фонду регіонального розвитку, обласного, районного бюджетів, донорських організацій та інших джерел фінансування, не заборонених законом.

Крім того, тут сподіваються, що одним з наийбільш перспективних і ефективних напрямків розвитку ОТГ може стати зелений туризм. Проблемою, що гальмує розвиток питання, є відсутність належних умов для розбудови рекреаційної інфраструктури села та відпочинку населення.

На розв’язання цієії проблеми на 2018 рік передбачаються заходи щодо створення нових екологічних та зелених екскурсійних маршрутів, розбудови туристичноії інфраструктури та проведення культурно-туристичних заходів.


За матеріалами: Децентралізаційний марафон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь