Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

КНП Троїцький ЦПМСД" інформує: 10 вересня — Всесвітній день запобігання самогубствам.

Дата: 10.09.2024 07:00
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

10 вересня — Всесвітній день запобігання самогубствам. Самогубство — важлива проблема охорони громадського здоров’я, яку часто ігнорують. Кожен випадок самогубства — це трагедія, яка серйозно зачіпає не лише окремих людей, але й їхні сім'ї та спільноти. 

Зосередження уваги на запобіганні самогубствам дуже важливе для побудови соціальних зв'язків, підвищення обізнаності та вселення надії на краще життя.

"Даруючи надію через дії, ми можемо сигналізувати людям, у яких виникають суїцидальні думки, що надія є, що ми дбаємо про них і хочемо їх підтримати. 

У Всесвітній організації охорони здоров’я наголошують: самогубству можна запобігти.

Батькам та вчителям дуже важливо розмовляти з підлітками, встановлювати довірливі стосунки з ними - так вони звертатимуться до вас щодо потрібної їм підтримки.

Охочі вчинити суїцид мають амбівалентне ставлення до самогубства: їм хочеться зупинити страждання, але є й бажання, щоб їм допомогли залишитися жити.

Не всі люди, які помирають внаслідок самогубства, мають проблеми з психічним здоров'ям. Хоча люди, які живуть із психічними захворюваннями, зазвичай більш схильні до суїциду.

Регулярне піклування про власний психологічний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров'я – нерозривне ціле. 

Ви можете звернутися до свого сімейного лікаря щодо проблем, пов’язаних з психічним здоров’ям. Надання психологічних послуг у закладах охорони здоровʼя є безоплатним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь