Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ на 11.07.2024

Дата: 11.07.2024 13:30
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

🔹 В Україні та Європі аномальна спека

🔹 Через це зростає споживання електроенергії

🔹 Обленерго застосовують обмеження протягом всієї доби

СПОЖИВАННЯ

Сьогодні, 11 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години – три черги.

Причина – значне зростання споживання через аномальну спеку в Україні та Європі (див. картинку) на тлі існуючого суттєвого дефіциту енергії в системі, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику. З початку року росіяни здійснили 8 масованих атак на енергосистему. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку в пікові години таких європейських країн як Нідерланди або Фінляндія, чи разом Словаччини та країн Балтії.

Температура по країні перевищує +30 С. За прогнозом Диспетчерського центру «Укренерго», сьогодні на максимумі споживання на 7% перевищує аналогічний вчорашній показник.

Як за чергами обмежується споживання, яка основна причина запровадження графіків відключень – детальніше за посиланням у першому коментарі.

АВАРІЙНА ДОПОМОГА

Вчора з 19:00 до 23:00 для зменшення обсягу дефіциту «Укренерго» залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини.

ІМПОРТ

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 28 487 МВт*год, з максимальною потужністю 1444 МВт.

ЕКСПОРТ

Не відбувається і не передбачається.

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО

На ранок залишаються знеструмленими 510 населених пунктів.

Через негоду: є знеструмлення у Сумській області

Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській областях. Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь