Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Новини з Луганщини

Дата: 01.07.2024 10:30
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

138 дітей окупованої Луганщини «відпочивають» у оборонно-спортивному таборі у волгограді, окупанти підвищили мито на закордонні паспорти, 146 разів обстріляні деокуповані села

«Деокуповані населені пункти ворог обстрілював 146 разів з усіх видів озброєння. Невське, в якому залишаються люди, дев’ять разів накрив вогнем з РСЗВ. Стельмахівка зазнала вісім мінометних обстрілів.

42 рази по Невському, Куземівці, Стельмахівці та Макіївці росіяни гатили з артилерії. 87 разів – намагались атакувати з використанням БПЛА», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Усього за минулу добу Сили Оборони витримали 109 бойових зіткнень по всій лінії фронту. Зокрема, у районі Невського відбито 11 ворожих атак. Сім спроб штурму – поблизу нашої Стельмахівки.

На окупованих територіях росіяни розширюють програми виховання бойовиків зі шкільної лави: 138 дітей з так званої лнр «відпочивають» у оборонно-спортивному таборі у волгограді. Як розповідають пропагандистські ЗМІ, з дітьми проводяться заняття з тактичної та вогневої підготовки, основ радіаційно-хімічного, біологічного захисту та управління БПЛА. З найбільш обдарованих виховують «політруків».

Протягом навчального року підлітків муштрують у загонах «юнармії», влітку направляють на «спецпідготовку», а через декілька років – на фронт.

Списки потенційних «захисників отєчєства» ретельно уточнюються під час медичних обстежень.

Тим часом, путін розповідає молоді, що відновлення «лнр» йде досить швидкими темпами. Серед найвищих досягнень: ремонти дахів та водогону у Кіровську, вперше за десять років, та встановлення банкоматів у так званих багатофункціональних центрах надання державних та муніципальних послуг (БФЦ).

З числа окупованих у 2022 році населених пунктів до списку потрапили: Щастя, Мілове, Кремінна, Біловодськ, Рубіжне, Лисичанськ, Новоайдар та Станиця Луганська. Як будуть працювати банкомати у знеструмлених містах не зрозуміло. Сєвєродонецьк до переліку «острівців цивілізації» не увійшов взагалі.

А луганчани у спеку годинами стоять на вулиці у черзі до пунктів обслуговування мобільного оператора МКС, щоб уточнити свої паспортні дані,– «руський мир» приніс цифрове рабство, але це вже нікого не обурює.

Окупанти посилюють заходи, спрямовані на ускладнення виїзду громадян за межі «рєспублік». Відсьогодні підвищено держмито за отримання загранпаспорту нового зразку. Для дорослих воно склало 6 000 рублів замість 5 000, для дітей — 3 000 замість 2 500 рублів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь