Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

 27.06.2024 року відділ ЖКГ прийняв участь у онлайн-воркшопі “Управління відходами від руйнувань”.

Дата: 01.07.2024 10:00
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

27.06.2024 року відділ ЖКГ прийняв участь у онлайн-воркшопі “Управління відходами від руйнувань”.

В Україні управління відходами від руйнувань наразі регулюється лише Постановою № 1073, затвердженою Кабміном 27 вересня 2022 року, яка встановлює відповідальність за демонтаж, сортування (за можливості), вивезення відходів від руйнувань до спеціально створених місць тимчасового зберігання (МТЗ).

Фото без опису

Ця Постанова визначає механізм поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд, об’єктів незавершеного будівництва, об’єктів благоустрою внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків (далі - об’єкти), з метою запобігання та зменшення негативного впливу таких відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини.

Станом на зараз, до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внесено більше 300 тисяч об'єктів. Спираючись на звіти територіальних громад та згідно статистичних даних існує приблизно 600 тисяч тон відходів від руйнувань, що розміщенні на місцях тимчасового зберігання. Однак ця цифра не є релевантною.

На воркшопі було розглянуто ряд корисних питань та отримано Методологічні рекомендації щодо оцінки обсягів відходів від руйнувань, розроблену відповідними експертами.

Ці Методичні рекомендації призначені для визначення розрахункової кількості відходів, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будинків багатоквартирної і садибної житлової забудови , будівель закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти, закладів охорони здоров’я внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків та має рекомендаційний характер при здійсненні обліку відходів від руйнувань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь