Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Керівники медзакладів Луганської області доповіли Артему Лисогору про готовність працювати на деокупованих територіях.

Дата: 29.04.2023 08:30
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Керівники медзакладів Луганської області доповіли Артему Лисогору про готовність працювати на деокупованих територіях

«Збереження кадрового потенціалу медицини для забезпечення якнайшвидшого відновлення діяльності закладів після деокупації Луганщини – завдання, яке я отримав від Президента України. Коли ми повернемось, то військові адміністрації та лікарні мають запрацювати одразу після отримання дозволу від військових та правоохоронців», - звернувся начальник Луганської ОВА Артем Лисогор до керівників медичних закладів області.

Сьогодні, 28 квітня, він провів робочу нараду щодо кадрового забезпечення системи охорони здоров’я Луганської області в умовах релокації та підготовки до деокупації.

Розуміючи, що на звільнених територіях, у першу чергу, доведеться надавати невідкладну медичну допомогу, працювати із психотравмою та ідентифікувати загиблих, роботі відповідних служб Артем Лисогор приділив особливу увагу.

Як доповів директор Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дмитро Кисельов, на цей час заклад має у своєму розпорядженні п’ять повністю укомплектованих автомобілів екстреної медичної допомоги типу «С» та п’ять лікарських бригад екстреної медичної допомоги у складі лікаря медицини невідкладних станів (МНС), фельдшера МНС та водія автотранспортного засобу або екстреного медичного техніка, в яких на цей час фактично працюють 10 лікарів та 14 медичних сестер.

Після деокупації області їх кількість буде збільшена, але дефіцит кадрів дуже суттєвий. Також створено запас медикаментів та перев’язувальних матеріалів для швидкого розгортання роботи служби екстреної медичної допомоги у звільнених населених пунктах.

Аналогічна проблема й з організацією роботи Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи, яке буде проводити ексгумацію, ідентифікацію тіл загиблих внаслідок військових дій та дослідження місць масових поховань, для чого також створені п’ять робочих груп.

Проте, як зазначила начальник ЛОБСМЕ Юлія Змієвська, «некомплект» фахівців-криміналістів та токсикологів становить близько 30%.

Заслухавши інформацію, голова облдержадміністрації доручив керівникам віднайти додаткові стимули для залучення потрібних спеціалістів, а також провести навчання держслужбовців щодо навичок невідкладної медичної допомоги.

Крім того, він відзначив необхідність посилення роботи із надання психологічної підтримки, цивільним та військовим, які були травмовані внаслідок російської агресії.

Начальник ОВА доручив Генеральному директору Центру психічного здоров’я Миколі Овчаренку залучити фахівців до безпосередньої роботи із військовослужбовцями, а також проведення просвітницької роботи із дітьми.

Своїми здобутками та проблемами поділились з колегами й інші керівники медичних установ області.

На завершення голова облдержадміністрації наголосив на неприпустимості зловживань під час отримання та розподілу гуманітарної медичної допомоги тощо. Це питання він контролюватиме особисто.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь