Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Герой Станіслав Москаленко до останнього подиху боронив Батьківщину

Дата: 18.04.2023 20:00
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Боєць Луганського прикордонного загону штаб-сержант Москаленко Станіслав Юрійович загинув у бою з російськими окупантами 13 квітня 2022 року.

Станіслав народився 2 березня 1993 року в місті Луганськ. Майже одразу після закінчення школи хлопець вирішив пов’язати своє життя з охороною державних рубежів України та у 2012 році вступив до лав Державної прикордонної служби України. Службу проходив у підрозділах охорони кордону Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Разом з побратимами штаб-сержант Москаленко мужньо виконував бойові завдання із відсічі та стримування збройної агресії російської федерації від самого її початку.13 квітня 2022 року підрозділ, в складі якого Станіслав боронив рідну Луганщину, тримав оборону в районі населеного пункту Кремінна. Позиції прикордонників піддавалися постійним артилерійським обстрілам, але наші захисники героїчно тримали оборону. На жаль, під час одного з обстрілів ворожий снаряд зруйнував бліндаж, в якому знаходився штаб-сержант Москаленко, внаслідок чого він дістав поранення, несумісні з життям.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі штаб-сержанта Москаленко Станіслава Юрійовича Указом Президента України нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Наказом Голови Державної прикордонної служби України загиблому військовослужбовцю присвоєно чергове військове звання «майстер-сержант» (посмертно).

У Станіслава Москаленка залишилися дружина, донька, батьки та брат.

Вічна і світла пам‘ять ГЕРОЮ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь