Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про запуск 59-го україномовного аудіогіда у світі. Відтепер українська мова доступна на автобусних і човнових екскурсіях Копенгагеном Hop-оn Hop-оff.

Дата: 03.04.2023 15:10
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про запуск 59-го україномовного аудіогіда у світі. Відтепер українська мова доступна на автобусних і човнових екскурсіях Копенгагеном Hop-оn Hop-оff.

Фото без опису

Це вже другий україномовний аудіогід у Данії. У квітні 2021 року відбувся запуск аудіогіда в Музеї національної історії в замку Фредеріксборг. Нині такі аудіоекскурсії працюють у 38 країнах світу. Проект реалізується з ініціативи Олени Зеленської.

«Знайти спільну мову». Так зазвичай кажемо ми, коли шукаємо діалогу. В діалозі зі світом Україна її вже знайшла. Це мова культури, історії. Мова розвитку й майбутнього», – зазначила перша леді з нагоди запуску аудіогіда в Данії.

Аудіоекскурсію впровадили завдяки плідній співпраці Посольства України в Королівстві Данія.

Фото без опису

Лише минулого року український супровід з’явився, зокрема, в Національному музеї Чехії, у палаці Шенбрунн (Австрія),  в Історико-художньому заповіднику «Гобустан»  (Азербайджан),  у соборі Святого Мартіна (Словаччина), на автобусному туристичному маршруті Hop-on Hop-off в Осло (Норвегія), у Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» (Литва), у храмі Улувату на Балі (Індонезія), в Національному музеї Катару.

Впровадження українських аудіогідів – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка втілюється з 2020 року й триває під час російського вторгнення для підтримки української мови, культури, тимчасових переселенців з України в різних країнах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь