A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Завдяки громадському обговоренню старий законопроєкт не пройшов непомічений і виникла нова ініціатива.

Дата: 03.03.2023 21:15
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

ℹ️ Народні депутати пропонують на законодавчому рівні у назві свята 8 березня акцентувати увагу на тому, що цей день відзначає рух за рівні права та можливості жінок, та визначити його як «Міжнародний день захисту прав жінок».

Серед ініціаторів законопроєкту «про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкових днів» Марина Бардіна, Сергій Швець, Юрій Камельчук, Євгенія Кравчук, Олексій Жмеренецький, Марина Нікітіна, Тетяна Циба, Тетяна Скрипка, Олена Криворучкіна («Слуга народу»), Інна Совсун та Ярослав Юрчишин («Голос»).

Раді, що новий законопроєкт перегукується з нашими пропозиціями. Зокрема, керівниця Гендер в деталях Тамара Злобіна (Tamara Zlobina) звертала увагу, що замість 9 травня доречніше відзначати 8 травня як День памʼяті та примирення на державному рівні разом з усім світом. І це має бути вихідний день, бо це додає особливої ваги.

Щодо 8 березня, то його необхідно залишити також вихідним, як важливий день боротьби за права, і посилювати правозахисні сенси, виходити на марші, як це роблять у ХХІ столітті у всьому світі.

Більше про це читайте в повному дописі https://bit.ly/3J4YDN9

До речі, на порталі Дія якраз триває голосування щодо того, чи залишати 8 березня вихідним. Ми закликаємо вас проголосувати, аби надалі можна було виходити на мітинги та публічно заявляти про проблеми гендерної нерівності у цю важливу для жіноцтва дату.

Для того, щоб проголосувати в опитуванні, увійдіть в застосунок «Дія», оберіть вкладку «послуги» та виберіть категорію «опитування».

Ми вдячні всім, хто відреагував на старий законопроєкт (писали про це тут https://bit.ly/3KMJMII і тут https://bit.ly/3J5VzR1), який під соусом патріотичності робить черговий наступ на права людей. Дякуємо вам за ваші реакції.

Впевнені, що громадське обговорення та діалог з парламентарями є дуже важливими. Адже саме так і працює демократія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь