A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Що потрібно знати про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям?

Дата: 08.02.2022 08:46
Кількість переглядів: 718

Через нестабільнуФото без опису економічну ситуацію, пенсіонери, особи з інвалідністю, сім’ї з дітьми, діти-сиріти, молодь, безробітні, постраждалі від Чорнобильської аварії, малозабезпечене населення та інші належать до соціально-вразливих категорій населення, які потребують першочергову допомоги від держави.

Але сьогодні мова буде йти про державну соціальну допомогу саме малозабезпеченим сім’ям.

Почнімо з важливих та корисних термінів. Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям» - щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім’ям у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї. З назви та змісту цього терміну, ми розуміємо, що вона надається  малозабезпеченим сім’ям - сім’ям, які з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід нижчий, ніж прожитковий мінімум для сім’ї. 

Державна соціальна допомога призначається на шість місяців з місяця звернення за її призначенням.

Розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом, тобто обчисленому у середньому за місяць доходом усіх членів сім’ї, одержаними ними протягом шести місяців, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», призначення і виплата державної соціальної допомоги здійснюються структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі - органи соціального захисту населення) за місцем проживання уповноваженого представника сім’ї.

Для отримання державної соціальної допомоги, вам потрібно надати такі документи:

-документ, що посвідчує особу уповноваженого представника сім’ї;

-довідка про склад сім’ї;

-декларація про доходи та майно осіб, які входять до складу сім’ї (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї);

-довідка про наявність та розмір земельної частки (паю).

Рішення про призначення соціальної допомоги або про відмову в її наданні приймається органом соціального захисту населення протягом десяти календарних днів. У разі прийняття рішення про відмову в наданні соціальної допомоги орган соціального захисту населення письмово повідомляє про це уповноваженого представника сім’ї із зазначенням підстав відмови та порядку оскарження рішення.

Якщо Вам відмовлено у наданні державної соціальної допомоги, ви маєте право написати скаргу на рішення органу соціального захисту населення про відмову в її наданні та подати її до районної державної адміністрації за місцем розташування органу соціального захисту населення, або Міністерства соціальної політики України або звернутися з позовної заявою до суду.

У разі виникнення питань просимо Вас звертатися до сектору "Сватівське бюро правової допомоги" відділу безоплатної правової допомоги Старобільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Сватове, майдан Злагоди, каб. 212-213, або за тел.: (06471)3-27-41; 066-041-06-80.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь