A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Удосконалення майданчику «Ігри для розумників просто неба»: де дружніші там і сильніші!

Дата: 03.11.2021 15:27
Кількість переглядів: 2111

Фото без описуНаша громада дуже велика і налічує 45 сіл, а до центру громади, де розміщуються основні заклади культури та мистецтв і зазвичай проходять святкові заходи, потрібно подолати декілька десятків кілометрів, в тому числі понад 5 км мешканцям окремих мікрорайонів смт Троїцьке, що, враховуючи відсутність місцевого транспортного сполучення, становиться нездійсненною місією для людей з обмеженими фізичними можливостями, маленьких дітей та їх сімей. З початком карантину місцеве населення колишньої промислової зони, що на околиці Троїцького,  як і все населення країни залишилось без доступу до послуг сфери культури, проте, залишившись в просторовій ізоляції, місцеві активісти прийняли рішення створити свою місцеву зону відпочинку, де можна би було і дітям розважитись, і людям похилого віку відпочити від буденних справ. В результаті наших спільних зусиль за підтримки селищної ради та комунального підприємства в 2020 році розчищена від стихійного сміттєзвалища земельна ділянка площею 0,15 га та встановлені унікальні для нашої громади арт об`єкти, висаджено понад  50 декоративних рослин за кошти благодійників, що покращило естетичну та екологічну ситуацію цього мікрорайону. Заходи по розчищенню ділянки від сміття згуртували і надихнули місцеву громаду, а створений простір став додатковою екскурсією досить популярного туристичного маршруту. Було з’ясовано, що діти та молодь зовсім не знають історію нашої громади, а люди похилого віку знають, проте не дуже поспішають ділитись відомими їм фактами з історії рідного краю. Безумовно, що відсутність такої взаємодії між різними поколіннями, це виклик, який потрібно було усунути шляхом створення місця, де можна було б об’єднати ці покоління для задоволення потреб усіх: молоді по вивченню історії, а людей похилого віку по виведенню їх із соціальної ізоляції, яка сталась внаслідок віддаленості їх місця проживання та пандемії зокрема.

 Отже, Благодійна організація «Благодійний фонд «Троїцька ініціатива» вдруге взялась за вирішення цієї проблеми: подала проєкт: «Удосконалення майданчику «Ігри для розумників просто неба» для розвитку зеленого туристичного маршруту «Від минулого до сьогодення» шляхом згуртування мешканців Троїцької громади» на конкурс грантів «Посилення соціальної згуртованості у цільових громадах Донецької та Луганської областей», що виконується за договором #RPP_2021_04_009_ADM між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Фондом розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» в контексті Програми ООН із відновлення та розбудови миру, і з 89 поданих заявок потрапила в 13 найкращих, які були профінансовані. Партнерами проєкту виступили Троїцька селищна рада, КУ «ЦНСП», Відділ культури, КП «ТЦКП», ДЮСШ.

Протягом всього літа на майданчику по провулку Садовому проводились заходи по гуртуванню громади: започаткували шахово-шашковий турнір в громаді, здійснили екскурсії по туристичному маршруту в села Демино-Олександрівка і Сиротине, святкували Зелені свята Купала, провели захід для сімей з дітьми «MiniMamaFest», влаштували перегляди мультфільмів просто неба. Світлини з усіх заходів ви можете побачити в соціальній мережі Фейсбук на нашій сторінці. На нашому майданчику протягом літа додались атракціон «Алфавіт» виробництва НВФ Промкомлект у формі ТОВ, який виступив партнером нашого проєкту, та дошка для малювання, які встановлені силами місцевих активістів, з`явилась незвична для нашої громади альтанка, яка є окрасою не тільки нашого мікрорайону, а й усього селища, та штендер з назвою майданчика. Також у Фейсбуці відбувся фотоконкурс «Мої добрі справи», оголошений Дитячою бібліотекою-філією, в якому взяли участь 44 учасника та учасниці, а підтримали їх своїми голосами 331 людини. Переможці отримали призи, а інші учасники та учасниці – маленькі приємні подаруночки. Тож запрошуємо всіх до нас пограти в шахи-шашки та спробувати себе в ролі садоводів-квіткарів, доглядаючи за деревцями та квітами, щоб відпочивати в 2022 році достойно!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь