A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

У Троїцькій громаді відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 04.12.2019 11:32
Кількість переглядів: 640

   Щорічно 3 грудня, починаючи з 1992 року, в світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день створений не для того, щоб святкувати, а для того, щоб привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, захищати їх права, гідність і благополуччя, а також нагадати людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.
   Зазвичай, попри усілякі обмеження і потреби допомоги сторонніх, такі люди не вважають себе інвалідами, прагнуть ставлення до себе, як до звичайних людей, а ще намагаються усіляко показати свої сильні сторони.

   3 грудня 2019 року Комунальною установою «Центр з надання соціальних послуг» Троїцької селищної ради було започатковано соціальний проект « Доброті відкриваємо серця», присвяченому Міжнародному дню людей з інвалідністю - мистецтвом співу, танців та презентацією оригінальних художніх витворів. Вперше у Троїцькому таким чином відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Люди з інвалідністю самі погодилися виступити на сцені та продемонструвати свої таланти. Варті уваги були й їхні художні витвори. Ці люди мають обмежені можливості, але необмежений і багатий духовний потенціал.
   З привітальним словом до присутніх звернулися заступник голови Троїцької селищної ради Дмитро Жерліцин та директор Комунальної установи «Центр з надання соціальних послуг» Троїцької селищної ради Світлана Охрицька . Вони акцентували свою увагу на тому, що День людей з інвалідністю — дата, яка покликана згуртувати сили для допомоги своїм співгромадянам, що потребують особливої уваги та милосердя. Це добра нагода перевірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя скривджених долею людей. Ніхто не повинен почувати себе забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами. Також вони побажали присутнім міцності духу, оптимізму, здоров’я та миру.
   До цього дня працівники Троїцького центрального будинку культури підготували святковий концерт, вихованці Будинку школярів Троїцької селищної ради порадували глядачів своїми виступами, а керівники гуртків Будинку школярів Троїцької селищної ради провели майстер-класи по виготовленню новорічних прикрас (ялинки, чобітка та свічки) для всіх бажаючих. Спеціалісти Троїцького районного центру зайнятості надали інформацію про послуги служби зайнятості, які надаються особам з обмеженими фізичними можливостями.
   На завершення заходу учасники соціального проекту отримали подяки, кожен учасник не залишився без символічного подарунку та теплих спогадів про змістовно проведений час.   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь