Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Увага! Амброзія полинолиста!

Дата: 19.06.2019 09:41
Кількість переглядів: 697

Фото без описуАмброзія полинолиста - поширена бур’янова рослина, яка може викликати у багатьох людей сильну алергію, за що відноситься до "карантинних бур’янів".
Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини. В період цвітіння, а це в кліматичних умовах України - з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання - амброзійний поліноз (осіння сінна лихоманка). Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла; різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів призводить до приступів бронхіальної астми.
Ефективними засобами боротьби з амброзією є обробка гербіцидами, виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування до початку її цвітіння.
Враховуючи велику шкідливість амброзії полинолистої як для сільського господарства, так і для здоров’я людини, боротьба з нею є одним з важливих і першочергових завдань усіх землекористувачів.
Троїцька селищна рада закликає підприємства, установи та організації всіх форм власності провести посилені заходи по видаленню амброзії на закріплених територіях!
Громадянам, що проживають у секторі приватної забудови, забезпечити виконання заходів із ліквідації амброзії полинолистої на земельних ділянках, прилеглих до приватних домоволодінь.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь