A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

На Луганщині формується освітній простір

Дата: 27.09.2018 09:04
Кількість переглядів: 1260

Фото без описуУ Луганській області з урахуванням перспективного створення об’єднаних територіальних громад відбувається процес формування мережі опорних шкіл.

Мережа таких загальної середньої освіти Луганщини складається з тринадцяти шкіл та їх вісімнадцяти філій. З них дві розташовані в Троїцькій та Біловодській об’єднаній територіальній громаді.

Загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, створюються для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти. Адже близько 80% хлопчиків та дівчаток позбавлені можливості отримати хорошу освіту тільки за однією, від них незалежною ознакою – за місцем проживання у сільській місцевості. До створення в сільських районах опорних загальноосвітніх навчальних закладів долучаються й інші райони Луганської області. Вже наявні рішення сесій про створення опорних закладів у Міловському, Марківському, Станично-Луганському та Кремінському районах.

За даними Луганської ОДА у новоутворених опорних навчальних закладах та їх філіях загалом навчаються 49557 школярів. До опорних шкіл 16 шкільними автобусами підвозять 1229 учнів із 24 населених пунктів.

Опорні школи створюють з урахуванням перспективи потреб та можливостей Нової української школи. Діяльність педагогічних колективів спрямована на вивчення та впровадження нових освітніх технологій та методик.

Одним із надскладних завдань для об’єднаних територіальних громад є створення функції управління освітою. До об’єднання громад управлінням освітою в селах і селищах займались відділи освіти районних державних адміністрацій, які є елементами вертикалі державної виконавчої влади. Функції виконавчих органів сільських та селищних рад у сфері освіти були мінімальними та полягали в реалізації другорядних завдань для забезпечення шкіл (як наприклад організація підвозу учнів). Новостворені об’єднані територіальні громади (Красноріченська, Привільська, Лозно-Олександрівська) вирішують стратегічні завдання щодо формування власних органів управління освітою, прийому-передачі з районної комунальної власності у комунальну власність ОТГ закладів дошкільної та загальної середньої освіти, приведення у відповідність до чинного законодавства установчих документів закладів загальної середньої освіти, а саме до початку процесу замовлення для випускників документів про освіту.

За матеріалами


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь