A A A K K K
для людей із порушенням зору
Троїцька селищна військова адміністрація
Луганська область, Сватівський район

Асоціація об'єднаних громад звернулася до керівництва країни

Дата: 07.12.2017 09:18
Кількість переглядів: 1468

Асоціація об'єднаних громад звернулася до керівництва країни

     Звернення до найвищого керівництва держави ухвалила Асоціація об'єднаних територіальних громад на своїх Загальних зборах, що відбулися 3 грудня. У зборах взяли участь уповноважені представники 90 зі 115 громад-членів Асоціації з усіх регіонів України. Участь у зборах прийняв і Троїцький селищний голова Демид Палагно, якого у ході засідання було обрано до складу Правління Асоціації.

   Асоціація звернулася до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Андрія Парубія та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням і закликом зняти законодавчі перепони на шляху реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

     «Ця реформа і масштабні процеси децентралізації влади, ініційовані та розпочаті вами, є ключовими для розвитку нашої держави. Об’єднані громади твердо стали на шлях реформування і готові рухатися далі, до нашого спільного успіху, до нової України – держави спроможних громад, до дійсно нової якості життя людей в українських містах і селах», - йдеться у зверненні.

     Асоціація зокрема закликає прийняти законопроект 7118 та надати об’єднаним громадам право розпоряджатися земельними ресурсами в межах своєї території. «Це відкриє значні додаткові можливості для їх розвитку, а для усіх інших стане мотивом до реформування», - впервнені члени Асоціації.

   Одночасно представники об’єднаних громад вважають за необхідне надати органам місцевого самоврядування можливість цілісно планувати увесь простір громади, для чого потрібно прийняти законопроект № 6403.

     Також Асоціація закликала розпочати давно назріле реформування територіальної організації влади на районному рівні, де сьогодні найчастіше відбувається гальмування процесів впровадження реформ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь